Hyaluron – Fra planter, dyr eller syntetisk fremstilt?

tirsdag 18. oktober, 2011 - 8 Kommentarer »
Les Mer: Bli bevisst, Debatt, Dr. Kadir Exclusive Organic Care, Dyreforsøk, Dyrevelferd, Hudpleie, Innholdsstoffer, Økologisk, Produkttips, Skjønnhet

Hyaluron er en effektiv ingrediens i skjønnhetspleieprodukter, men hvordan vil du ha den? Fra planter, dyr eller syntetisk fremstilt?

Hyaluron eller hyaluronsyre er den viktigste fuktighetsbevarende komponenten som finnes naturlig i de ulike vev og kroppsvæsker. Med årene avtar kroppens egen produksjon av dette stoffet, og fører til tap av fuktighet i huden som igjen fører til dannelse av linjer og rynker. Når hyaluronsyre blir påført hudoverflaten skaper dette en barriere på samme måte som hyaluronsyre binder vann inni cellene i bindevevet. Det beskytter også huden mot ytre påvirkninger som kan skade hudens barriere. Dermed er hyaluronsyre en kraftig fuktighetsgiver og et anti-rynke middel.

Vi hører stadig om hyaluron eller hyaluronsyre i reklamen, men vet vi egentlig hva det er de reklamerer for? Ville du foretrekke å bruke en krem med hyaluron tatt fra dyr, eller hva med syntetisk fremstilt hyaluron? «Naturlig fremstilt» kan også bety fremstilt fra dyr, siden stoffet naturlig finnes i bindevev. Det er kun et par dager siden at både Aftenposten og VG Nett skrev om rovdrift av haner for å bruke deres hanekammer til å utvinne skjønnhetsmiddelet hyaluron. Videre for å å benytte stoffet i såkalte fillers til lepper. Men hva er det igjen av skjønnheten om dyr må drepes?

 

Det finnes alternativer!
.

Hyaluronsyre finnes helt naturlig i planteriket, og er minst like effektfullt og hudvennlig som de syntetsike og animalske alternativene. I Dr. Kadirs laboratorier brukes en svært ren hyaluronsyre fremstilt ved gjæring av GMO-fri melkesyrebakterier fra plantesubstrat, som er en svært egnet ingrdiens i deres økologiske pleieprodukter som også er beregnet for sensitiv hud. Hyaluronsyre har evnen til å holde vann mer enn noen annen substans, noe som gjør Rainforest Moisturizing Cream og Rainforest Serum til to svært fuktighetsgivende og effektive produkter med synlige resultater.

Dette beviser at økologiske produkter også kan være aktive og effektive produkter, samtidig som man er trygg på å unngå parabener, mineraloljer, animalske stoffer, syntetisk farge og parfyme og sprøytemiddelrester.

 

Var du klar over at skjønnhetsindustrien er så brutal?

Er du bevisst på å bruke økologisk sertifisert og dyrevennlig kosmetikk?

 

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

 1. Hege sier:

  Så fint at dere tar opp dette :-) Stygg sak dette med de stakkars hanene..

 2. TurboMiidd sier:

  Jeg er veldig bevist, men kan desverre veldig lite om det. Leser vedlig mye på denne nettsiden som er overaskende og sjokerende!
  Utrolig mye informasjon veldig få personer egentlig vet om.. Absolutt et budskap som burde offentliggjøres enda mer, så to tomler opp for denne nettsiden ! :-)

 3. Takk for fine tilbakemeldinger! :)

 4. Blir helt kvalm av å tenke på hvor mange dyr som må ofres for oss mennesker sin forfengelighet.. Jeg holder meg iallefall langt unna og velger heller dyrevennlige varianter.

 5. ~Lin sier:

  heisan vedig fint du tar opp dette-er faktisk denne uken eg fant ut at hyaloronsyre kommer fra hanekammer :(((((
  Selv sliter eg med hyaloronsyre,og i noen tilfelelr har eg opplevd å skalle og bli veldig sår og nesten eksemete rundt munnen.
  En gang skulle eg bruke en tøymaske med hyaloronsyre i. Denne var tynn og rant nedover halsen mot brystet når eg lå. De små bekkene fra kluten ned mot brystet ble ILDRØDE og på øyene ble eg også veldig dår og rød.

  Etter dette sluttet eg med alt som inneholder hyaloronsyre,men fant jo kjapt ut at flere produkter eg bruker til daglig inneholder dette.-og UTEN at eg klrø og svir.

  Har du noe tips eller anelse på hva som kan skje her?

  på forhånd takk;)

  • Det er nettopp det at hyaluronsyre kan komme fra forskjellige kilder som nok er svaret på hvorfor du reagerer på enkelte produkter med dette stoffet. Konsentrasjonen kan også være høyere i enkelte produkter, som kan gi reaksjoner. Bruker du økologisk sertifiserte proukter med hyaluronsyre, kan du være sikker på at det ikke er fra dyr eller syntetisk laget. Søk på «hyaluronsyre» i nettbutikken vår http://www.greenspirit.no og se alle produktene med hyaluronsyre fra planteriket.

 6. ~Lin sier:

  Tusen takk for svar :)
  Kan jo være kombinasjonen med de andre ingrediensene som har gjort at reaksjonen ble slik.

  men nå er eg mer obs og skal sjekke før eg kjøper da noen av resultatene har medført eksemplager og sår og uggen hud i inntil 1 mnd.

  ha en strålende uke og takk igjen 😉

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.