Vinteren er den tøffeste sesongen for huden vår med tørr inneluft, fyring og temperaturendring. Derfor er det viktig at man er ekstra flink til å pleie huden sin om vinteren. I tillegg fører det kalde været og minusgrader til at hudens naturlige fuktighet fordamper. Huden vår trenger på grunn av dette fetere kremer som reduserer fordamping av fuktighet og beskytter mot kulde.

Skal du oppholde deg mye ute i kaldt vær, er en god kuldekrem eller klimakrem viktig. De er fete og skal ikke inneholde vann da dette kan forårsake frostskader i huden. Enslik krem legger en beskyttende hinne på huden og motvirker forfrysning og uttørring. Kuldekremen bør inneholde ingredienser som virker nærende og beroligende på huden. Derfor skal man unngå petroliumsbaserte kuldekremer som ikke har noe å tilføre huden.

Voksne med tørr hud bør bytte ut den vanlige fukghetskremen med en vegetabilsk ansiktsolje eller en elixir om vinteren, og bruk gjerne fuktighetsgivende serum i tillegg. Barn og babyer bør bruke plantebasert smør på huden eller rene og milde oljer. Produktene bør selvsagt være økologiske!

Her skal vi se nærmere på gode alternativer til petroliumbaserte kuldekremer samt ansiktsoljer, balmer og fuktserum. I tillegg til å beskytte tilfører disse huden masser av næring!

 

Økologisk uraffinert sheasmør

 

Ideell som kuldekrem til både barn og voksne. De fleste tåler sheasmør også de med sensitiv hud.

Sheasmør inneholder naturlige fettsyrer og vitaminer, både E- og A-vitamin, antioksidanter, karotin og sårlegende allantoin. Sheasmør er derfor bra mot tørr hud, hudsprekker, småsår, arr, strekkmerker, utlett og eksem. Det virker nærende, mykgjørende, fuktighetsbevarende, hudfornyende og fremskynder leging av huden. Sheasmør er i tillegg inflamasjons- og betennelseshemmende og har en naturlig, men lav solbeskyttende faktor.  Sheasmør absorberes raskt av huden og kan brukes på alle deler av kroppen og i håret.

Terre d’Oc tilbyr 100% økologisk og uraffinert sheasmør, den finner du her!

Økologisk kaldpresset arganolje

 

Universalolje for liten og stor som egner seg utmerket til ansiktspleien blant annet. Godt egnet for senisitv hud.

Arganolje er usedvanlig rik på antioksidanter og essensielle fettsyrer som regenererer og gjenoppliver huden. Dette komplette multipleieproduktet kan brukes til ansikt, hår, kropp og negler. Oljen er rik på E-vitamin, karotin, triterpener og fytosteroler. Den virker  cellestimulerende, fuktbevarende og nærende. Ren arganolje virker balanserende på huden, så har du fet eller uren hud kan du alikevel bruke denne oljen. Den er dessuten fin å bruke ved ved eksem, akne og hudallergier.

Terre d’Oc tilbyr 100% økologisk kaldpresset og fair trade arganolje, den finner du her!

Økologiske elixirer med aktiv anti-age virkning

 

Elixirer er dyptvirkende og aktive ansiktsoljer som kan brukes alene som kuldebeskyttende ansiktsoljer eller sammen med din dagkrem.

For tørr hud anbefaler vi Terre d’Oc Shea Anti-ageing & Nourishing Elixir. Denne nærende elixiren er beriket med aktiv ekstrakt av daddel og baobab samt sheasmør, og er utviklet for å nære tørr hud i dybden. Huden blir fornyet og glattet ut. Tørrhetsfølelsen forsvinner og huden blir strålende sunn.Elixiren har dessuten dokumentert anti-age effekt.

For dere som ønsker en fornyende tørsteslukker med arganolje er Terre d’Oc Argan Anti-ageing & Revitalizing Face Elixir det rette produktet for deg. I tillegg til hovedingrediensen arganolje med alle sine gode egenskaper, inneholder denne elixiren fikenkaktus som forhindrer aldringstegn, daddelekstrakt som virker regenererende og mandelolje som lindrer. Summen av dette bidrar til en fast hud som er beskyttet mot aldring. Elixiren har dessuten dokumentert anti-age effekt.

De to produktene er linket til i teksten over!

 Økologisk balm med antirynke egenskaper

 

Vil du ha en vannfri krem som gir enda litt mer enn bare god pleie og næring?

Da er Dr. Kadirs Rainforest Balm noe for deg! Her får du kuldebeskyttelse i tillegg til aktiv anti-rynkepleie! Denne balmen har en fyldig konsistens med en deilig ferskenduft. Den trekker lett inn i huden og etterlater den myk som silke. Balmen inneholder en unik naturlig aminosyre med dokumentert antirynke effekt som gir en smidig og yngre hud. Inneholder også pleiende økologisk kokosolje, squalane, økologisk jojobaolje, økologisk murumurusmør og økologisk macademianøttolje. Balmen er ideell for tørr hud, er hypoallergenisk testet og ecocert sertifisert.

Dr. Kadir Rainforest Balm finner du her!

 Økologisk fuktighetsserum

 

Vi velger å ta med et serum som booster fukt til huden, selv om dette ikke skal brukes alene som en kuldebeskytter.

Dr. Kadir Rainforest Oblipicha Serum er serumet for deg med tørr hud og trenger ekstra pleie under balmen på dagen eller under kremen du bruker om natten. Serumet har en silkemyk og lett konsistens med en deilig ferskenduft. Det er lett å påføre og etterlater huden myk som silke. Acaioljen er rik på essensielle fettsyrer (som for eksempel Omega 3) og antioksidanter som har beroligende, beskyttende og fornyende egenskaper. Oblipichaoljen inneholder store mengder betakaroten og andre karotenoider. Disse jobber aktivt for å gjenoppbygge aldrende og solskadet hud. Inneholder også pleiende økologisk kokosolje, squalane, økologisk jojobaolje og økologisk macademianøttolje. Brukes under din Dr. Kadir ansiktskrem eller balm.

Dr. Kadir Oblipicha Serum finner du her!

 

Riktig god vintersesong!

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.