Oppskrift på nøttestek

tirsdag 15. desember, 2015 - Ingen Kommentarer »
Les Mer: Dyrevelferd, Kosthold, Livsstil, Mat, Miljøvern, Oppskrifter, Vegansk, Vegetar

Nøttestek er en av flere veganske juleretter, og smaker fantastisk til det samme tilbehøret som ellers blir brukt i jula. Det er også veldig enkelt å lage. Om du ikke er veganer, så er det uansett noe å tenke på å prøve en vegansk jul. Det forbrukes store mengder kjøtt i denne tiden av året og det er verken bra for miljøet eller dyrene. Å kutte ned på kjøttforbruket og supplere med flere veganske alternativer ved middagsbordet er med på å gjøre en stor forskjell! En kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

12336259_975358605853648_1838668772_n

Du trenger:

Ca. 300g nøtter av ønsket slag (jeg brukte paranøtter, mandler, cashew og valnøttkjerne)

1 boks røde linser

2 spiseskjeer linfrø

1 løk

1 hvitløk

80 g brød (jeg brukte glutenfritt)

1 ts currypaste

Linfrøene fungerer som en erstatning til egg, for å binde sammen blandingen. Currypaste høres kanskje rart ut i en julemiddag, men det inneholder mye av vårt typiske «julekrydder».

Sett ovnen på 180 grader. Kutt opp løk og hvitløk. Smuldre opp brødet til små smuler. Bruk en spiseskje vann til en spiseskje linfrø, «mos» i en food processor til det blir en puddingaktig masse. Sett av til kjøling. Stek løk, hvitløk og linser i panna sammen med en ts currypaste, og finhakk nøtter med food processor. Til slutt blander du alt sammen i en bolle. Smør en brødform, og trykk massen nedig. OBS! Det er viktig at du trykker denne massen ordentlig godt sammen, for å unngå at det smuldrer når du forsyner deg etterpå. Sett i ovnen, og stek i ca. 60 minutter.

Nytes med brunsaus, poteter, surkål og alt annet digg du måtte ønske på juletallerkenen. Vi ønsker alle en god jul!

11

Neneva

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.