8 grunner til å spise havregryn

torsdag 21. januar, 2016 - 5 Kommentarer »
Les Mer: Alternativ til, Ernæring, Helse, Kosthold, Livsstil, Mat, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Vegetar

 • Over 40 studier viser at det å spise havregryn kan hjelpe til med å redusere kolestrol og risikoen for hjertesykdom. Alt som trengs for å redusere kolestrol, er å spise ¾ kopp havregryn om dagen. Kostfiberet i havregryn hjelper til med å fjerne LDL-kolestrol (det «dårlige» kolestrolet»), samtidig som det opprettholder HDL-kolestrolet (det «gode» kolestrolet) som kroppen trenger.
 • Kostfiberet i havregryn absorberer en god del vann. Dette hjelper til med å senke fordøyelsesprossessen din. Dette resulterer i at du føler deg mett mye lenger – noe som kan være gunstig hvis du har dårlig tid eller har lyst til å kontrollere vekten!
 • Ny forskning viser at havregryn kan være med å redusere risikoen for diabetes type 2. Det er faktisk anbefalt for mennesker med diabetes type 2 å spise havregryn og annet sunt korn. Kostfiberet i disse matproduktene hjelper til med å kontrollere blodsukkeret!

 • Med unntak av veldig få typer, så er havregryn 100% naturlig og inneholder bare èn ingrediens når du får kjøpt det i butikken. Prøv også å få kjøpt økologisk havregryn hvis du har mulighet til det!
 • Et kosthold som inneholder havregryn er med på å redusere høyt blodtrykk. Reduksjonen er knyttet til det økte nivået med kostfiber som kroppen får i seg når du spiser havregryn. Havregryn inneholder mer kostfiber enn sammalt mel, ris og mais.
 • Havregryn inneholder utrolig mange næringsstoffer i form av vitaminer og mineraler. I tillegg er det en god kilde til sunt protein, komplekse karbohydrater og jern.
 • Fiberet og næringen som finnes i havregryn kan faktisk være med på å redusere risikoen for visse typer kreft.
 • Havregryn er raskt og enkelt og smaker utrolig godt! Du kan tilberede det i mikrobølgeovnen, du kan spise det kaldt, du kan bake det inn i boller, brød og kaker eller du kan lage havregrøt i mange forskjellige varianter. Prøv for eksempel veganske og glutenfrie melassecookies, overnight oats eller havremelk!

Skrevet av Mays Dakhil

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

 1. Maria D sier:

  SÅ bra =) Jeg spiser havregøt med eple eller honning hver dag.

 2. Elin sier:

  Kjekt å vite, så takk for kunnskapen blir spredt. Jeg spiser havregryn hver uke, men ikke daglig. Kanskje det er en god start på dagen!

 3. Catharina sier:

  Åh, jeg er så dåååårlig på å spise havregryn, men det skal jeg sannelig bli bedre på!

 4. the princess sier:

  dette er frokosten min:)

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Over 40 studier viser at det å spise havregryn kan hjelpe til med å redusere kolestrol og risikoen for hjertesykdom. Alt som trengs for å redusere kolestrol, er å spise ¾ kopp havregryn om dagen. Kostfiberet i havregryn hjelper til med å fjerne LDL-kolestrol (det «dårlige» kolestrolet»), samtidig som det Les mer […]

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.