Vegansk tomat- og linsesuppe

onsdag 20. januar, 2016 - 9 Kommentarer »
Les Mer: Kosthold, Livsstil, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Vegetar

Belgfrukter er utrolig sunt for helsa og det smaker utrolig godt. Har du noen gang prøvd å koke dine egne bønner og styre unna hermetiske bønner, vet du at det tar lang tid å både bløtlegge bønnene og å koke dem. Derfor er linser belgfruktenes fastfood-alternativ! Med kort koketid og bløtleggingstid (har du veldig dårlig tid, kan du droppe bløtlegginga og heller koke linsene litt lenger) er linser et alternativ til deg når du har knapt med tid. Denne oppskriften er sunn og utrolig god, og i tillegg vegansk og lett å lage! Forøvrig kan du lese mer om belgfrukter her. Bli inspirert!

Ingredienser
2 ss olivenolje
Så mye hvitløk du orker (jeg bruker 2-3 fedd)
2 løk, hakket
2 store gulrøtter, hakket
2 selleristenger, hakket
7-8 tomater, hakket
½ rød paprika, hakket
¼ hode brokkolibusker, hakket
16 dl vann
115 g fullkornspasta, tørr
450 g kokte linser
2-3 ss grønnsaksbuljong
½ ss salt
½ ts pepper
½ ts cayennepepper
1 ss paprikakrydder

Fremgangsmåte
1. I en stor panne, stek løk, hvitløk og gulrøtter i oljen til løken er blank. Pass på at plata er middels varm.
2. Ha i selleri, paprika, tomater, brokkoli, linser og krydder og vann i panna. Skru opp varmen til vannet begynner å koke. Skru ned varmen og la alt sammen småkoke i ca. 20 minutter eller til gulrøttene er møre.
3. Ha i pastaen og la alt sammen småkoke i ytterligere 10 minutter før du serverer.

Håper det smaker!

Skrevet av Mays Dakhil

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

 1. Linn Jeanette sier:

  mmmm det skal jeg prøve ja:)

 2. the princess sier:

  denne kommentaren her kommer ikke passe inn her i det hele tatt, men må spørre deg allikevel. skal reise i nesten to måneders tid og da blir det solbeskyttelse hver dag! har hørt at myndighetene krever kjemisk uvfilter i solbeskyttelse, men finnes det ikke noen alternativer? ps! det er snakk om 30-40 varmegrader!

  • Hei og takk for spørsmål ang. solkrem! Vi har studert regelverket og markedet for økologiske solkremer – og vi har veldig godt nytt! I slutten av denne måneden har vi gleden av å lansere et helt nytt økologisk solkremmerke på markedet som er EU-godkjent. Det lar seg altså produsere – uten kjemisk filter! Grunnen til at vi har vært litt usikre på dette området er at mange økologiske solkremer har kommet dårlig ut i tester mtp. nok UVA beskyttelse i forhold til UVB beskyttelse. Nå starter vi samarbeid med en produsent som opprettholder de nye strenge retningslinjene for tilstrekkelig beskyttelse og riktig merking. Følg med! :)

 3. the princess sier:

  jippi!! :)

 4. Janne Kari Viken sier:

  Ser fantastisk god ut :) kanskje eg må prøve denne ut engang

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Belgfrukter er utrolig sunt for helsa og det smaker utrolig godt. Har du noen gang prøvd å koke dine egne bønner og styre unna hermetiske bønner, vet du at det tar lang tid å både bløtlegge bønnene og å koke dem. Derfor er linser belgfruktenes fastfood-alternativ! Med kort koketid og Les mer […]

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.