Siste nytt om bruk av kuldekrem 2016

tirsdag 23. februar, 2016 - Ingen Kommentarer »
Les Mer: Bli bevisst, Forskning, Hudpleie, Øko i Media, Økologisk, Produktanbefalinger

Her er siste nytt fra kosmetikkbransjen angående bruk av kuldekrem.

Det viktigste du kan gjøre for å unngå frostskader og sprengte blodkar er å kle ansiktet med riktig krem når du skal ut i vær og vind.

Det hersker mye forvirring rundt kuldekremer for tiden. Ny forskning viser at de tunge kuldekremen vi har brukt kanskje ikke gir oss den beste beskyttelsen. Men regel nummer én er å holde seg unna lette fuktighetskremer og unngå kremer som inneholder mineraloljer.

beautiful winter woman with snow

Kroppen består av cirka 60 prosent vann. Når vi går ut i kulden vil huden naturlig fordampe vann. Derfor er det viktig å bruke en krem som slipper vannet igjennom. Tradisjonelle kuldekremer som er basert på mineraloljer fungerer på den måten at de legger et lokk på huden og sperrer fukten inne, så når du svetter, og huden skal fordampe fukt, blir dette liggende under kremen. Huden blir da lettere nedkjølt, og faren for frostskader øker.

Bruk heller en kuldekrem basert på planteoljer. Fuktigheten i huden vil fordampe ut gjennom kremen mens de gode lipidene/fettstoffene i planteoljene blir liggende igjen på huden og beskytte den mot kulden.

Vi anbefaler Terre d’Oc sine sheaprodukter, enten rent sheasmør eller fuktighetskrem basert på sheasmør. Les mer og kjøp produktene her. Hudpleie basert på ren arganolje er også aktuell vinterpleie og en god beskytter i kulda. Se og kjøp Terre d’Oc sine arganprodukter her.

terredoc

Både terre d’Oc Pure Argan Oil og Shea Butter, omtalt i nyeste KK (nr.8)

Til slutt – skal du være ute i minus 20 grader bør du i tillegg dekke til ansiktet med et tykt ullskjerf eller finlandshette.

God vinterferie!

 

Kilde: Hudterapeut og PR rådgiver Anki Hansen

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.