Gode råvarer, Green Spirit, Makeup, Makeuptips, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Terre d'Oc

Slik får du mest ut av din Terre d’Oc Mascara!

Vi har fått mange tilhengere av Terre d’Oc økologiske mascara. Den får bl.a skryt fordi den gir fylde og volum, og holder seg på vippene hele dagen igjennom. Og det er slettes ingen selvfølge for økologiske mascaraer. Sminkeprodusenter får nemlig en stor utfordring når mineraloljer, syntetiske fargestoffer og bindestoffer skal byttes ut med naturlige og økologiske råvarer. Men Terre d’Oc har klart det! De har laget en fenomenal formel av blant annet dette:

 • Granateplepulver som beskytter, nærer og styrker vippene
 • Naturlige pigmenter som gir farge og dekk
 • Carnaubapulver som gir fylde
 • Kakaosmør og risvoks som gir tykkelse
 • Aloe Vera som gir fuktighet
 • Sukkerrør som gir hold

Det betyr at vippene i tillegg til å fremheve øynene, får masser av næring i form av vitaminer og antioksidanter, i stedet for å bli brutt ned av silikoner og syntetiske fargestoffer. Igjen betyr det at selv de mest sensitive øyne nå kan smykke seg med en mild mascara! Terre d’Oc Mascara er sertifisert økologisk av Ecocert og er dessuten vegan.

Siden Terre d’Oc sin mascara-komposisjon er ganske ulik andre mascaraer vil vi gjerne komme med noen tips, slik at du får maks utbytte av dette produktet ved at du bruker det riktig. Vær oppmerksom på at denne mascaraen ikke er vannfast. Forventer du det, må vi desverre skuffe. Men vi kan derimot love at mascaraen (uten tilførsel av tårer, svette, regn og vann) vil sitte godt hele dagen uten å smitte av eller drysse.

Tips til påføring:

 • Når mascaraen er ny er det mye produkt i beholderen. Derfor er det viktig at du stryker mascarabørsten mot beholderen slik at overflødig produkt fjernes fra børsten, se bilde over. Da unngår du klumper ved påføring.
 • Pump aldri mascarabørsten i beholderen. Det tilfører luft og produktet vil tørke raskere ut. Dessuten kan det skape trykk slik at produktet tyter ut av beholderen.
 • Påfør alltid mascara helt innerst ved roten på vippene, hele øyenvippen skal være dekket. Dette gjør at vippene ser lengre ut og at blikket blir mer intenst.
 • Start med å legge mascarabørsten helt inntil vipperoten og beveg den i sikksakkbevegelser mens du flytter den utover langs vippene. På den måten får du dekket vippene optimalt med mascara, både langs sidene og fra roten til tupp.
 • Det er viktig å jobbe godt med mascaraen når du påfører, gjør sikksakkbevegelsene i flere omganger, og bruk kosten til å separere vippene. Tuppen av øyenvippene kan gres litt ekstra med kosten for å få mest mulig lengde på vippene. Se bilde nedenfor.
 • Om du får klumper eller vippene samler seg kan du bruke en øyenvippekam og gre lett gjennom vippene.
 • Skulle du få mascara på huden, ta litt oljebasert makeupremover på en q-tips og fjern.

Tips til fjerning:

Siden mascaraen inneholder både naturlig voks og fettstoffer, trengs en oljebasert makeupremover for skånsom fjerning. Det kan f.eks være Dr. Kadir Rainforest Two Phase Make Up Remover, eller rett og slett en ren vegetabilsk olje som ikke irriterer øynene dine, som f.eks tomtomBABY Babyolje.

 • Ta litt sminkefjerner eller olje på to bommulspads og legg de til side.
 • Løs mascaraen forsiktig opp med lunkent vann ved hjelp av fingertuppene. Skyll flere ganger og masser vippene forsiktig mellom fingrene.
 • Finn frem de to bomullspadene og legg forsiktig over hvert sitt lukkede øye. Trykk skånsomt uten å gni, og fjern mascaraen.
 • Løser du ikke opp mascaraen med vann først kan det gå med litt mer sminkefjerner. Du kan da enten bruke bomullspads, eller massere rensemelk eller renseolje over vippene med fingrene, og så skylle av med lunkent vann. Gjenta om nødvendig.

Holdbarhet:

Det er vikitg å bytte ut mascaraen jevnlig for å unngå infeksjoner. Endres farge, kosistens eller lukt er det på tide å kaste mascaraen. Husk å skru mascarabørsten godt til mellom hvert bruk og oppbevar ikke mascaraen under høy varme. Holdbarheten på Terre d’Oc Mascara er 6 måneder. Blir den tørr før den tid tyder det på at den er gått tom. Og har den begynt å drysse er den uttørket. Kjøp ny!

 

Terre d’Oc Mascara kommer i sort og brun, og kan kjøpes hos Green Spirit og hos utvalgte forhandlere!

Håper dette innlegget var nyttig! Legg gjerne igjen en kommentar dersom du har spørsmål eller synspunkter om Terre d’Oc Mascara.

16 thoughts on “Slik får du mest ut av din Terre d’Oc Mascara!

 1. blir ikke redd for å gå med maskara hver dag med denne her. lurer på om det bare er innbilning, eller om det kan hende at øyevippene også blir litt lengre av den.. 🙂

 2. Når den mascaraen jeg har nå er tom, skal jeg jammen meg bestille denne. Har ikke funnet en mascara jeg er helt fornøyd med ennå, så dette høres lovende ut:)

 3. Ah denne ønsker jeg meg så absolutt!
  Takk til dere jenter som gjør det grønne og skjønne livet så mye enklere

 4. Synes denne mascaraen ser veldig flott ut på, men på meg drysser den dessverre (har enda ikke funnet en mascara som ikke drysser). Da er det litt dumt at den ikke går av med vann siden jeg ikke går rundt med sminkefjerner på meg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.