Bli bevisst, Dyrevelferd, Farlig kjemi, Green Spirit, Hva er grønt?, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Miljøvern, Naturlig, Økologisk, Sertifisering, Skjønnhet

Hvorfor økologisk kosmetikk?

Det er flere grunner til å velge økologiske alternativer når det kommer til kosmetikk. Kosmetikk er en samlebetegnelse på kremer, salver, såper, sjampo osv. som man bruker på hud og hår. Huden har evne til å ta til seg stoffer og blir påvirket av ytre påkjenninger. Huden er også menneskets største organ. Det er derfor det er viktig å pleie og beskytte huden samtidig som å unngå bruk av kosmetikk med skadelige tilsetningsstoffer.

Mye av kosmetikken på markedet i dag inneholder faktisk en rekke stoffer som har uheldig virkning på både huden, helsen og ikke minst miljøet. Dette er ofte kjemiske tilsetningsstoffer slik som f.eks parabener, mineralolje og sodium lauryl sulfat. Slike stoffer kan man unngå ved å velge økologisk sertifiserte produkter. I Europa og ellers i verden finnes det flere sertifiseringsorgan som kontrollerer kosmetikk. Uten en slik sertifisering bør man være ekstra påpasselig og sjekke produktets innholdsfortegnelse. For selv om produktet markedsføres som «økologisk» og «naturlig» er det faktisk ikke alltid hele produktet er det, men bare noen av ingrediensene.

Økologiske produkter som er sertifisert er basert på naturlige og økologiske råvarer. Det kan være naturlige oljer, fettstoffer, planteekstrakter, eteriske oljer og urter. Rett og slett alt det gode som naturen har å by på. Råstoffene varierer selvsagt fra produkt til produkt og her finnes det både rimelige og dyrere varianter.

Økologisk sertifisert kosmetikk har også en rekke krav til produksjonsmetoden. Den skal være miljøvennlig, dyretesting er bannlyst og emballasjen på produktene skal være resirkulerbar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.