Allergi, Alternativ til, Ernæring, Kosthold, Lag selv, Mat, Naturlig, Oppskrifter, Økologisk, Vegetar

Slik lager du vegansk yoghurt selv!

Å lage hjemmelaget yoghurt smaker både godt og er et renere (og sunnere) alternativ til ferdiglaget yoghurt. Du kan bruke hjemmelaget plantemelk for å få et mer naturlig produkt.

Det er to ting du må huske på når du skal lage hjemmelaget yoghurt: Det ene er at du må bruke yoghurt med yoghurtkultur eller yoghurtbakterier (dette skal stå i innholdsfortegnelsen), ellers vil ikke yoghurten bli tykk og yoghurtaktig.

Det andre du må huske på, er at du ikke kan sjekke om yoghurten tykner underveis i prosessen. Dette er fordi kjelen vil miste den perfekte varmen som trengs for at bakteriene skal formere seg (ergo, yoghurten blir tykkere).

Ingredienser
1 l plantemelk
2-3 ss yoghurt m/ bakteriekultur (Alpro soya yoghurt passer perfekt her)
Eventuell søtning/smak

Fremgangsmåte
1. Varm melken på veldig svak varme til det såvidt begynner å ryke.
2. Ha yoghurten og søtningen/smakstilsetningen i kjelen og få yoghurten til å løse seg opp, enten ved å bruke skje eller visp.
3. Ta kjelen av varmen og ha på lokket. Surr inn kjelen i et stort håndkle.
4. Skru på ovnen på 40-50 grader og vent til den blir varm nok. Ha så kjelen med håndkleet rundt i ovnen i 8-12 timer.
5. Ta ut kjelen fra ovnen og ta bort håndkleet. Nå skal du ha en tykk yoghurt-lignende konsistens på det som tidligere var melk. Oppbevar det i et glass i opptil en uke i kjøleskapet.

Forbered deg på at yoghurten din vil ha en tynnere konsistens enn butikkkjøpte. Du kan få den ganske tykk, men den blir aldri like tykk som tradisjonelle yoghurter. Husk også at å lage sin egen yoghurt er en tidskrevende prosses som ikke alle får til med en gang – så bare prøv deg frem!

Lykke til!

 Skrevet av: Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Slik lager du vegansk yoghurt selv!

  1. Yoghurt laget jeg her om dagen av mandel- og cashewnøttmelk, men med probiotikakapsler i stedet for vanlig yoghurt som startkultur. Det luktet akkurat slik yoghurt bør, men smaken tror jeg at jeg må venne meg til 😉

    1. Jeg har tenkt å bruke probiotikakapsler også jeg vet ikke hvilket merke og hvor mange kapsler keg skal bruke. Vet ikke heller hvor jeg kan kjøpe det. Kunne du kanskje gitt meg noen tips?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.