Bli grønn & skjønn – slik kommer du i gang!

 

Ønsker du å bli mer grønn, men er usikker på hvor du skal begynne? Vi viser deg hvordan du kommer i gang, trinn for trinn.

 

1. Les og lær om økologiske produkter

Det kan være lurt å bli bedre kjent med de økologiske begrepene og hvorfor du bør bruke økologiske produkter. Vi anbefaler at du setter deg inn i temaet da kunnskap vil gi deg den motivasjonen du trenger for å bli grønn og skjønn.

Du kan lære mer om økologiske produkter og fordeler ved å velge grønt på disse sidene:

 

2. Sjekk produktene du bruker

Noe av det aller første du bør gjøre er å sjekke produktene på ditt eget baderom. Gå igjennom alt fra sjampo til sminkepung. Se i ingredienslisten etter farlige kjemikalier og fjern de produktene som inneholder fy-stoffer. Se spesielt etter ord som slutter på -parabener, aluminium, og ord som sodium lauryl sulfat, propylene glycol osv.

Les artiklene under for mer informasjon om de farlige stoffene og hva du skal se etter:

 

3. Handleliste

Etter at du har gått igjennom produktene, sortert og kastet versting-produktene, er det på tide å bytte ut giftbombene med økologiske produkter. Lag deg en oversikt over hva du trenger av kosmetikk- og hudpleieprodukter. Start med det viktigste av basisproduktene som sjampo, balsam, dusjsåpe, bodylotion, ansiktskrem, ansiktsrens, sminkefjerner og make-up. Ikke glem produkter til resten av familien, som til baby, barn og partner.

 

4. Finn erstatninger

Nå er det på tide å finne gode, økologiske erstatninger. Du kan finne erstatninger ved å søke etter økologisk sertifiserte produkter på nett. Det kan være greit å prøve forskjellige merker i starten for å bli kjent med de økologiske produktene. Spør om å få tilsendt prøver sammen med bestillingen, spesielt når det gjelder hudpleieprodukter.

De fleste nettbutikker viser ingrediensene på produktene de selger, hvis ikke krev å få vite dette før du handler. Husk «økologisk» er ikke alltid økologisk, så se etter merkeordningene som viser at produktet er sertifisert.  Green Spirit har allerede gjort denne jobben for deg og tilbyr utelukkende økologiske produkter. Se Green Spirits produkter her.

Om du er usikker på hvilke produkter du bør velge, så anbefaler vi denne artikkelen:

 

5. Hent inspirasjon

Flere bloggere skriver om økologiske produkter, og for en som er ny i faget kan dette være en fin måte å lære mer. Vi anbefaler at du henter inspirasjon fra bloggere som har Bevisste Bloggere– ikonet på sin blogg.

En bevisst blogger er en blogger som er opptatt av miljøvern, kjenner fordelene ved å bruke økologiske produkter og velger økologisk, samt bidrar til å spre det grønne budskapet og inspirere andre. For mer informasjon og liste over bevisste bloggere, se “ bevisste bloggere” fanen på Grønn & Skjønn bloggen.

 

6. Hold deg oppdatert

Det kommer hele tiden nye og spennende produktet på markedet. Følg med på Grønn & Skjønn bloggen for daglige nyheter og inspirasjon. Du kan også følge Green Spirit på Facebook for nyheter og blogg-oppdateringer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.