Hvorfor velge økologisk?

 

Mye av dagens kosmetikk inneholder en rekke stoffer som har uheldig virkning på hud, helse og miljø. Velger du økologisk sertifiserte produkter unngår du skadelige og giftige stoffer, og du er dessuten på lag med dyrene! Det er mange grunner til å velge økologisk sertifiserte produkter.

 

Garantert renhet og produkter uten giftstoffer

Et produkt som er økologisk inneholder først og fremst økologisk dyrkede ingredienser. Det inneholder ikke genmodifiserte organismer (GMO), parabener (syntetiske konserveringsmidler), nanopartikler, silikoner, syntetisk parfyme, fargestoffer eller petrokjemikalier som mineralolje og petrolatum. Flere slike kjemikalier, som benyttes i tradisjonell kosmetikk, har vist seg å være direkte skadelig for hud, kropp og helse. Når du bruker økologiske produkter er du garantert rene produkter uten giftstoffer.

 

Trygghet for helsen

Huden er menneskets største organ og en stor del av det vi tilfører huden går inn i blodløpet og påvirker kroppen. Røykeplaster og p-plaster er eksempler på hvordan huden tar opp stoffer. Giftstoffer finnes i det aller meste av konvensjonell kosmetikk og hudpleie og er koblet til alt fra hormonforstyrrelser, kreft, allergier til antibiotikaresistens.

Heldigvis finnes det gode alternativ til den konvensjonelle kosmetikken. Økologisk sertifiserte produkter inneholder nemlig ikke de skadelige ingrediensene som kan være hormonforstyrrende og skape ubalanse for hud og helse. Dessuten inneholder økologiske råvarer flere vitaminer, antioksidanter, sporstoffer, aminosyrer og fettsyrer som hjelper å opprettholde hudens naturlige funksjoner.

 

En hud i balanse

Det er ingen tvil om at giftstoffer i kosmetikk kan skape ubalanse i hud og hodebunn. Det er mange som får allergiske reaksjoner av parabener, parfyme, sodium laureth sulfate (SLS) og mineralolje. Økologisk sminke, hudpleie og hårprodukter passer for alle hudtyper, inkludert de med akne, rosea, psoriasis og eksem, og er dessuten ideelt for sensitiv hud. De med sensitiv hud kan med fordel benytte økologiske produkter da det ofte er de sterke syntetiske stoffene de reagerer på. Er man veldig sensitiv finnes det også økologiske produkter som er spesielt tilpasset sensitiv hud.

 

Bra for miljøet

Økologiske produkter setter krav til miljøvennlig produksjon hele veien. Dyrkingen skjer uten sprøytemiddel og kunstgjødsel, produktene er uten miljøbelastende stoffer og emballasjen er miljøvennlig og resirkulerbar.

Å bruke økologiske produkter har stort utbytte for miljøet. Tenk bare på hvor mye kjemikalier fra kosmetikk som daglig blir skylt ut i naturen gjennom avløpet. Mange av disse brytes ikke ned i naturen og er spesielt farlig for vannlevende organismer. Disse stoffene har ingen bedre effekt på dyre- og planteriket enn på oss mennesker. Enkelte stoffer har hormonforstyrrende effekt på fisk, og hos pattedyr kan enkelte stoffer gi skade på foster og forplantningsevne. Enda verre er det når flere kjemikalier kommer sammen og danner en såkalt cocktaileffekt. Da bør ikke dosene av kjemikalene være store for at det medfører helseskade hos både dyr og mennesker. Ved bruk av økologisk sertifiserte produkter skånes både miljøet og dyrelivet for giftige og unødvendige kjemikalier.

 

Økologisk = dyrevennlig

Dyretesting foregår i bred skala over hele verden ved produskjon av kosmetikk. Der er snakk om smertefulle og helt unødvendige tester som hundretusner av dyr må lide seg igjennom hvert år. Økologisk sertifiserte produkter og ingredienser er ikke testet på dyr og er derfor et dyrevennlig og godt alternativ.

Når du benytter deg av økologisk kosmetikk og hudpleie kan du også være trygg på at du ikke smører deg med dyrefett. Animalske ingredienser slik som minkolje, carmine og sauefett benyttes hyppig i tradisjonell kosmetikk, men dette er bannlyste ingredienser i økologiske produkter. Økologisk hudpleie er derfor også dyrevennlig hudpleie!

 

Trygghet for deg som forbruker

Ved å velge økologiske produkter får du som forbruker en rekke garantier i forhold til produktenes renhet og fravær av giftstoffer. Du unngår produkter med billige syntetiske fyllstoffer og du kan være trygg på at du ikke skader miljøet eller dyr med ditt forbruk av kosmetiske produkter.

 

Lær mer om økologiske produkter!

Om du ønsker mer informasjon om økologiske produkter og fordelene ved å ta i bruk økologisk kosmetikk og hudpleie, anbefaler vi at du ser nærmere på disse artiklene:

 

1 thought on “Hvorfor velge økologisk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.