Green Spirit, Hårpleie, Hudpleie, Kroppspleie, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttips, Skjønnhet, Spørsmål/Svar, Terre d'Oc, Velvære

Hvordan bruke arganolje?

Ja, det er mange som spør! Og da blir det innlegg på bloggen 🙂

Etter vi fikk inn den 100% rene, økologiske og fair trade arganoljen fra Terre d’Oc har det tatt helt av i denne produkthyllen, snakker vi hamstringstendenser?

Mange har hørt hvor bra arganolje er for både hud og hår, og endelig så hadde vi en helt ren og økologisk variant her til en god pris. Ren arganolje er eksklusivt! Vår olje koster 249 kr for 50ml, og dere skal vite at den er drøy, man bruker bare litt av gangen! Og ikke minst så er den fair trade, noe som betyr at kvinnene som presser ut arganolje fra argankjernene får respektabel lønn for jobben sin. Så tilbake til hvordan man bruker denne oljen, her kommer noen effektive brukstips som gjelder for både kvinner og menn:

 

Anisktet / Kroppen

 

Bruk noen dråper på ren ansiktshud, alene eller som et serum. Siden arganolje virker balanserende på huden passer denne oljen både til fete og tørre hudtyper. Eller har du blandingshud, da er denne oljen midt i blinken. Litt avhengig av hvordan hudpleierutinen din er, velg deg en uke hvor du kun bruker denne oljen som «fuktighetskrem». Rens huden morgen og kveld, og påfør deretter noen dråper av oljen som du først varmer opp i hendene. Masser godt inn. Denne oljen egner seg også til underlag til mineralsminke siden oljen ikke blir fet på huden, men absorberes lett. Dessuten virker oljen beskyttende mot frie radikaler.

Når du våkner opp etter en natt med arganolje bør du ikke bli overrasket dersom du føler at huden er fornyet og mettet. Har du små sår eller arr vil disse gradvis forsvinne, delvis eller helt. Arganolje er også naturlig anti-age og reduserer rynker og linjer. Dessuten er oljen utmerket på akne, psoriasis, utslett og eksem. Om du ikke ønsker å bruke olje i ansiktet på dagen, prøv den som «nattkrem», den gjør underverker for huden, uansett hudtype!

Du kan selvsagt bruke arganolje på hele kroppen, da snakker vi luksusbehandling! Oljen virker som nevnt utmerket på akne, så om du er plaget med dette på rygg eller nakke vil arganolje være den ideelle massasjeoljen. Samtidig vil oljen nære og pleie decolleté (brystet) og motvirke aldring på dette området. Tørre albuer og legger blir som nye igjen med argenoljebehandling. Og har du strekkmerker kan arganolje forminske synligeheten av disse.

 

Håret / Hodebunnen

 

Har du tørt, sprøtt og livløst hår? Da kan argenoljen hjelpe deg! Bruk den som fuktighets leave-in serum: Etter at håret er vasket og du har tørket det med håndkle, påfør en liten mengde av oljen i hårets lengder. Du skal bare ha litt! Masser det skånsomt inn, og la gjerne håret lufttørke. Arganoljen beskytter mot varmeskader som følge av føning og bruk av rettetang eller krølltang. Begrens slik bruk og husk å alltid beskytte håret med f.eks. arganolje før du utsetter det for varme.

Bruk arganolje som en dyptvirkende kur: På kvelden, påfør arganolje i ditt tørre hår, i hårets lengder. Masser godt inn og fordel oljen jevnt. Nå ser håret fett og ulekkert ut, men sett det opp i en strikk resten av kvelden slik at oljen får virke. Om natten kan du beskytte hodeputen med et håndkle ellers kan du ta på en badehette. Morgenen etter vasker du håret som vanlig, ja, med økologisk shampo og balsam selvfølgelig. Da slipper du silikoner, SLS osv. Håret har nå fått seg en skikkelig boost, blir mykt og glansfullt, og du er klar for en god-hårdag!

Har du sensitiv hodebunn, opplever kløe eller eksem? Ikke vær redd for å «kure» hodebunnen med litt arganolje over natten. Mest sannsynlig vil dette hjelpe eller forsvinne helt! Husk å alltid bruke en sjampo som er skånsom.

 

Neglene / Hendene

 

Få sunne sterke negler med arganolje! Bland like mengder arganolje og presset sitronsaft. Pisk kraftig mens oljen gradvis dryppes i blandingen, helt til den blir kremig. Sett deg godt til rette og dypp hendene i blandingen. La virke i 15 minutter før du skyller av med rent vann. Har du ikke sitronsaft tilgjengelig kan du lage et håndbad med noen dråper arganolje i temperert vann. Det virker både styrkende for negler og mykgjør huden på hendene.
Og arganoljen, eller «gullet», finner dere her!

Fortell gjerne om din opplevelse av ren arganolje (i kommentarfeltet), om du har testet det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 thoughts on “Hvordan bruke arganolje?

 1. Takk for gode tips!

  Jeg har brukt min terre d’oc arganolje som leave-in i håret. Jeg trodde jeg tok litt lite, men når håret tørket var det jo plenty 😀 haha! Det funker som bare juling! Funker bra som hårkur over natten også. Liker det!

  Huden min blir silkemyk, glatt og fin av arganolje. Det er som om den jevner ut også, og hudfargen blir jevn og glødende.

  Mine negler blir fort tørre og brekker. Jeg har tatt arganolje på en Qtips og smørt dette på negler og neglebånd. Det trekker inn med én gang og gjør virkelig underverker.

  Dette er det beste produktet noensinne! Snakk om multitasking. – skal snart skrive et anbefalingsinnlegg om den, må bare få kommet meg hjem på min egen pc med bilder først.

 2. Må bare fortelle min egen erfaring med argan olje.Jeg kjøpe det først nå når jeg dro til Asia og da kjøpte jeg en liten flaske.Jeg badet i saltvann og håret fikk sol på seg.Etter første bruk føltes det litt fett men jeg tror ikke jeg brukte den riktig.Så tok jeg det i håret før shamponering og etter litt lufttørking var håret så glansfult som aldri før.Nå vet jeg ikke hva jeg skulle gjort uten den.Etter to ukers bruk føler jeg at håret mitt aldri har sett bedre ut noensinne.Og jeg farger håret blondt hos frisøren noe som tørker håret ut og til døde.Har altid hatt hår issues men nå bruker jeg kun en økologisk shampo,kur,balsam og bare lar det lufttørke.Heia arganolje.Så til alle som er skeptiske til olje i håret (det var jeg) : prøv det 🙂 Du kommer ikke til å kjenne igjen håret ditt.

 3. Må også tilføye: Jeg brukte den i håret før jeg badet i saltvannet og da blir som regel håret ekkelt ,stivt og flokete men det ble det ikke etter den oljen.Nå slipper jeg å bruke hårføner eller hårbørste. Kan ikke få sagt det nok.Hurra for argan olje<3

 4. Jeg brukte Arganolje for mange år siden, den anbefales til alle type behandlinger både kropp, ansikt og hår. Nå blitt det veldig populær i Europa. jeg er selv fra Marokko brukt vi arganolje til matlaging også. Vi får en fersk og ny presset olje i mens vi står å venter i butikken. Arganolje kan du bruke uten å tenke på om huden din vil reagere på det. Veldig behagelig produkt og passer til alle hud typer. Jeg kan garantere at du vil få det beste resultatet. vær tålmodig når du går med behandling. Vil du se forskjellen om noen få uker.

  Lykke til.

  Mvh
  Majida Fouad

 5. Jeg har alltid et par dråper arganolje i alt jeg påfører hud og hår. Et par dråper i balsamen gjør håret utrolig blankt og lett å gre. Et par dråper i nattkremmen, dagkremmen og/eller foundationen gir meg en fantastisk glød i ansiktet. Og et par dråper i bodylotion funker på samme måte, luss at kremen blir lettere å påføre og dobbelt så drøy. I looove argan olje. Tror jeg faktisk har blitt litt avhnegig. 😉

 6. Jeg har brukt argan olje i håret, og ELSKER det! Beste som har hendt håret mitt! Trodde ikke på det først men bestemte meg for å prøve det og jeg fikk deilig og «sunt» hår.

  Bare ett PROBLEM: det lukter ikke så godt for andre.
  Er i Forsvaret og har fått en del klager på lukten.

  Jeg kjøpte min i syden, men har denne her(som du reklamerer for) en særegen og litt intens lukt?

  1. Hei Merle!

   Takk for fin tilbakemelding! 🙂 Ja, ren økologisk arganolje er virkelig gull for håret!

   Ang. lukten så skal ren arganolje ikke ha noen lukt. Denne vi skriver om er helt fri for alt av tilsetningsstoffer, og er heller ikke tilsatt parfyme. Den naturlige duften av arganolje er litt nøtteaktig, men skal ikke være harsk eller dårlig. Dersom dette er tilfellet kan oljen være gammel.

   Det finnes andre arganoljer som er tilsatt duft og også andre gode ingredienser. Sjekk f.eks ut disse to variantene dersom du foretrekker blomstrende dufter i samme slengen! 🙂

   http://www.greenspirit.no/produktgrupper/kroppspleie/massasje-og-kroppsoljer/terre-d-oc-argan-massage-body-oil-100ml

   http://www.greenspirit.no/produktserier/terre-d-oc/argan-hudpleie/terre-d-oc-argan-sublime-dry-oil-50ml

 7. Hei!
  Har veldig sensitiv hud, og er derfor en del jeg ikke tåler. Kan arganoljen kryssreagere med noe annet, når man er allergisk?

  1. Hei Bjørg! Det kan vi ikke garantere for, men arganolje er i seg selv et rent produkt og terre d’Oc sin arganolje har en svært høy kvalitet så jeg ville ikke være redd for å prøve det.

 8. Hei!
  Går det ann å bruke vanlig kaldpresset araganolje som selges til matlaging? Jeg klarer ikke finne forskjell på de?

  1. Hei! Arganolje finnes i mange kvaliteter så det er vanskelig å gi et generelt svar på dette. Terre d’Oc sin rene arganolje er fremstilt på den mest skånsomme måten for at den skal være optimal for pleie av hud, hår og negler. Dessuten er den Fair Trade som kommer arbeiderne til gode.

 9. Dersom du har nøtteallergi, hold deg unna argan olje ved mindre du allerede har testet ut at du tåler det.
  Jeg startet å bruke det for 6 måneder siden, uten å tenke tanken at jeg ikke tålte det. Argan olje har jo ryktet som «mirakelkur» og det er få som skriver at man må være OBS dersom man har nøtteallergi. Først ble hodebunnen irritert, så kom det åpne sår i hodebunn som endte i masse flass. Dette tenkte jeg var en reaksjon på clip in extension, så jeg sluttet å bruke det. Dette hjalp ikke og endte med at jeg mistet håret. Hver gang jeg dusjet, gredde eller tok i håret, falt det ut klumper med hår.
  Etter mange forskjellige behandlinger for å hjelpe håret mitt, konkluderte jeg med at det måtte være noe galt med shampoo og balsam jeg bruker som har argan olje i seg.
  Etter å ha googlet en del, fant jeg ut at fordi jeg har nøtteallergi MÅ jeg holde meg unna argan olje.
  Så vær obs folkens, ikke gjør samme feilen som meg.
  Jeg er også litt irritert over manglene informasjon om argan olje, for jeg har kommet over MANGE med nøtteallergi som har opplevd det samme som meg UTEN at de store nettsidene som skriver artikler om oljen nevner noe som helst om at det er farlig for de med nøtteallergi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.