Grønne godbiter, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Spørsmål/Svar, Vegetar

Hva er tahini?

I forbindelse med oppskriften på hummus har vi fått spørsmål om hva ingrediensen tahini er. Og her kommer svar:

Tahini er en masse bestående av malte sesamfrø, og er en av hovedingrediensene i hummus og andre retter fra Midtøsten. Sesammassen brukes også i en del kinesiske, koreanske og japanske retter. Tahini smaker dessuten godt på brødskiven, som et alternativ til peanøttsmør. Sunt er det også! Tahini kan du få kjøpt på glass, eller du kan lage det selv:

Ingredienser:
1 dl sesamfrø
2 – 3 ss sesamolje
½ ts havsalt
1-2 ss varmt vann

Fremgangsmåte:
Ha sesamfrøene i en panne og rist dem til de begynner å sprette. Ha dem så i en foodprosessor og kjør til massen får en smørkonsistens. Ha i det varme vannet og oljen, ha havsaltet i helt til slutt. Voilà!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “Hva er tahini?

  1. Jeg byttet ut smør med tahini på brødskiven, f.eks. sammen med gulost eller brun gjetost. På havregryn (eller grøt) sammen med soyamelk, surmelk, banan, bær. På pannekake sammen med banan og eller rømme, gjetost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.