Øko-begrepene – en miniguide for nybegynnere!

tirsdag 22. mai, 2012 - 3 Kommentarer »
Les Mer: Bli bevisst, Hva er grønt?, Økologisk, Sertifisering, Spørsmål/Svar

Vi fikk et spørsmål om alle våre produkter er organiske, og tenkte det var greit med en liten oppklaring vedrørende øko-begrepene…

Hvis et produkt er sertifisert økologisk, kan vi kalle det «økologisk». I USA og Storbritannia benyttes begrepet «organic» om økologiske produkter, og det er gjerne her mange blir forvirret. Organisk er nemlig ikke økologisk!

En liten oppklaring:

Organic = det engelske ordet for økologisk.

Organisk = på norsk betyr det noe som er produsert av levende organismer, inneholder karbon og kan brennes og/eller brytes ned i naturen. På svensk betyr det økologisk.

Ekologisk = et svensk ord for økologisk.

Eco = et engelsk ord for miljøvennlig.

Økologisk = det norske ordet for produkter som er sertifisert økologisk. Vær obs på at det desverre er mange produkter som markedsføres som økologisk uten å være sertifisert.

Naturlig = et produkt av naturlig opprinnelse. Vær obs på at dette begrepet på ingen måte er beskyttet, og betyr dermed at et produkt kan markedsføres som naturlig uten å være 100% naturlig.

Så tilbake til spørsmålet igjen: Ja, alle våre produkter er nedbrytbare (organiske), men de er først og fremst økologiske, altså økologisk sertifiserte!

Håper dette var oppklarende!

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

  1. Miriam sier:

    Du har helt rett i at det kan gå surr i begrepene. Godt med en oppklaring :)

  2. Elin sier:

    En kan raskt la seg lure av ordene, så en oppklaring er kjekt :-)

  3. Så fint! Ja, vi hører mye forskjellig, og ikke minst, vi leser feil bruk av begrepene i forskjellige medier. Ikke rart det går i surr :)

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.