I en artikkel nylig publisert på KK undres det om man egentlig trenger sjampo. En ny bevegelse som kaller seg selv «no poo» mener at sjampo er helt unødvendig.

Et vanlig alternativ til sjampo er natron og eddik. Dette sies å fungere bra, men hvordan lukter man etter en slik hårvask? Heldigvis finnes det i disse dager sjampoer som er 100 prosent naturlige. Hvis du synes de er for dyre, kan du følge dermatologenes råd og kun vaske håret noen få ganger i uka.

Konvensjonelle sjampoer, spesielt billigtypene, inneholder potensielt skadelige kjemikalier som kan absorberes av huden, inkludert sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, propylene eller butylene glycol, isopropyl alcohol og coal tar (på norks kulltjærekreosot). De fleste leger og helseorganisasjoner mener sjampoer er generelt trygge, men studier utført på mennesker viser varierende resultater. Dyreforsøk tyder på at hvis huden absorberer nok av disse stoffene, kan det ødelegge huden eller andre organer.

Vi i Grønn og Skjønn sier JA til økologisk sjampo, for vi vil nemlig ha i pose og i sekk. Rent, sunt og velduftende hår, helt uten kjemikalier!

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

  1. Sally sier:

    Veldig enig i det! Natron og eddik, æsj! Men jeg ser selvfølgelig poenget. Som hårkur kan man f.eks bruke avokado :) Men det skal litt til å implementere det i en hektisk hverdag. Økologiske shampooer med kun naturlige uskadelige ingredienser burde ihvertfall hjelpe :)

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.