Allergi, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk

Parfyme til besvær


Mange parfymebrukere er ikke klar over skadene de kan påføre andre ved ferdsel i det offentlige rom. Mange mennesker reagerer nemlig på parfymelukt og det gjelder bl.a et stort antall asmatikere. Noen blir til og med så dårlige at de føler seg helt slått ut. Reaksjonene kan henge i fra et par timer til to-tre dager.

Parfyme var også grunnen til at det spredde seg fullstendig panikk i en bank i Texas da en sterk parfyme ble forvekslet med giftig gass. Brannvesenet mistenkte først at det var karbonmonoksid som gjorde 150 mennesker syke og sendte 34 stykker til sykehus, derav 12 i ambulanse.

De ansatte mente at de følte seg svimle og kvalme og at de hadde problemer med å puste. Da brannvesenet undersøkte saken klarte de derimot ikke å finne spor etter noen giftige gasser i bygget. Talsperson Kent Worley sier at det hele startet da to stykker klaget over svimmelhet da en medarbeider hadde sprayet store mengder parfyme på seg. Det skal også sies at frykt er smittsomt noe som førte til et massivt, innbilt utbrudd av sykdom.

Kilder:
Sterk parfyme sendte 34 til sykehus VG Nett
Mange ønsker et forbud mot parfyme Allergiviten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.