Bli bevisst, Kosmetikk, Økologisk

Ny europeisk standard for økologisk kosmetikk

Nå er endelig det nye regelverket for økologisk kosmetikk i Europa satt. Seks ulike sertifiseringsorgan fra Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Belgia og Italia har gått sammen og skapt en felles standard, nemlig Cosmos. Standarden iverksettes fra 1. september 2009.

Dette er veldig positivt for både forbrukerne og for kosmetikkbransjen. I dag finnes det kosmetikk som er produsert etter mange forskjellige standarder noe som kan virke forvirrende for mange.

Cosmos-standarden vil finnes i 2 versjoner «COSMOS-ORGANIC» og «COSMOS-NATURAL». Forskjellen er at de produktene som merkes «COSMOS-ORGANIC» må inneholde minst 95% økologiske ingredienser for å kunne bruke organic/økologisk i produktnavnet. De som merkes «COSMOS-NATURAL» kan ikke bruke organic/økologisk i produktnavnet eller på forsiden av emballasjen, selv om de inneholder økologiske ingredienser. I tillegg skal begge kategorier ha en indikasjon av prosentandel økologiske ingredienser og hvilket sertifiseringsbyrå som har stått for sertifiseringen.

Frem til produsentene får på det nye COSMOS merket – se etter de seks forskjellige øko-merkene for økologisk kosmetikk.

Kilde: Oikos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.