Bli bevisst, Klær, Mote

Giftig jeans

En ny undersøkelse har påvist et giftig stoff i flere jeansmerker i Norge. Giften kan gi kløe, brannskader og allergisk sjokk ved hudkontakt. Giften dimetylfumarat ble totalforbudt i mai 2009, men eksisterer fremdelses i olabukser. Så pass opp! Les mer om denne saken hos Forbruker-inspektørene.

Relaterte saker: Dagbladet

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Giftig jeans

  1. Skumle greier. Jeg visste fra før at det var en del mindre heldige stoffer som ble tilsatt i nye klær, og vasker derfor som oftest nye klær før jeg bruker dem (samt sengetøy og håndklær!). Men at det kunne forekomme så giftige stoff i klær var jeg ikke klar over. Enda et godt argument for å kjøpe brukte klær! Da får man renere og tryggere klær samtidig som at man belaster miljøet mindre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.