Bli bevisst, Helse, Kjemikalier i hverdagen

Vær obs på keramikken

DinSide leser vi nå at Mattilsynet advarer mot enkelte typer keramikk. De kan nemlig avgi helsskadelige mengder tungmetaller særlig når de kommer i kontakt med sure næringsmidler slik som juice, vin og te med sitron.

Dette gjelder ofte keramikk fra Middelhavsområdet. Når du skal gå til innkjøp av keramikk bør du spørre om en garanti for at produktet ikke avgir bly, kadmium eller barium over grenseverdiene. Har du allerede keramikk av ukjent kvalitet i kjøkkenskapet, kan disse sendes til kjemisk analyse i et laboratorium.
Grunnen til at kunsthåndverk som keramikk kan utløse mer metaller er fordi det ofte brukes glasurer som har et høyere innhold av metaller for å gi sterke og klare farger. En annen faktor er hvor lang tid keramikken er brent.
Får du i deg for store mengder bly kan det blant annet føre til skade på de røde blodlegemene og nervesystemet. Hjerneutviklingen hos foster og små barn er spesielt utsatt for skader forårsaket av bly.
Vi tar med oss denne kunnskapen på veien mot en kjemikaliefri og sunnere hverdag!
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.