Klima, Miljøvern

Klimaet er sårbart

Bilde fra VG Nett
.
VG Nett leser vi at den globale oppvarmingen vil i løpet av de neste 20 årene føre til at Nordishavet blir isfritt. Mye av nedsmeltingen i Arktis vil skje i løpet av det første tiåret, ifølge en ledende britisk polarforsker. Men om vinteren vil havet i Arktis være dekket av is i flere hundre år framover.
Samtidig kan vi lese på Dagbladet at brennende regnskog forurenser sydpolen. Regnskog i brann skader klima og miljø på flere måter enn tidligere antatt. Forskere ved Norsk institutt for luftforskning har påvist at forurensing fra skogbranner i Brasil havner helt nede i isødet Antarktis.
Dette viser hvor sårbart klimaet er.
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Klimaet er sårbart

  1. Ta det helt med ro. Det er lite som tyder på at Nordpolen vil bli isfri om sommeren 2010. De siste 2 årene har ismengden i Arktis økt ganske mye, og islaget er blitt tykkere.

    Følg lenken under, og dere vil se et ganske ukjent bilde fra Nordpolen våren 1987:
    http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/photo.php?pid=285269&o=all&op=1&view=all&subj=115426119089&aid=-1&id=1328293576&oid=115426119089

    Ikke la bilder lure dere. Havstrømmer og kraftig vind kan løse opp isen, andre ganger skyve den sammen. Klimaendringer har vi alltid hatt på Jorden, og jeg kan garantere dere at slik vil det bli i fremtiden også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.