Baby og Barn, Bli bevisst, Farlig kjemi, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Klær

Kjemikaliebombe til barn avslørt!

For oss «grønne» er det ingen stor nyhet at konvensjonelle klær kan inneholde skedelige kjemikalier. Vi anbefaler å bruke økologiske tekstiler og vaske nye klær før man bruker de. Nå er det et stort oppslag  på VG Nett der Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) har pålagt et firma å stanse salget av barnevotter fordi de inneholder et helsefarlig stoff. Grunnen til at de har bedt firmaet om å trekke det tilbake er at små barn kan putte det i munnen og suge på det. Men det er også viktig å tenke på at huden absorberer kjemikalier.

Stoffet i vottene, et ftalat kalt DEHP, kan skade menneskers evne til å få barn, og gi fosterskader. Stoffet er forbudt i leketøy og småbarnsprodukter.
Det er helt utrolig at produsenter bruker slike stoffer i klær, spesielt når det er ulovlig og så skadelig. Det er godt det blir slått opp i media på denne måten slik at folk blir mer bevisste på hva som kan forekomme på markedet.

Vottene det er snakk om er Aretti Alpin og Aretti Basic som er produsert av Gresvig AS. Firmaet har også trukket tilbake hansker av merkene Norheim og McKinley som også har sort forsterkning i håndflaten. Disse er solgt hos G-Sport, Intersport og Sportshuset. Klima og forurensningsdirektoratet oppfordrer alle som er i besittelse av slike produkter om å levere dem tilbake til butikken.

Så folkens, vær bevisst på klærne, maten og ikke minst pleieproduktene du bruker til barna dine og deg selv. Det finnes alternativer til kjemikaiebombene!

Er du overrasket over dette oppslaget?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Kjemikaliebombe til barn avslørt!

  1. ja og nei. kan man egentlig bli overrasket over hva griskhet får folk til å gjøre lenger? jeg tenker alltid at jeg må skjerpe meg med å vaske klær før jeg bruker dem, for det gjør jeg jo aldri. grunnen til det er vel at jeg som regel kjøper klær ca samme dag som jeg tenker å bruke dem. impulsshopping, med andre ord. uff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.