Hudpleie, Naturlig, Oppskrifter, Økologisk, Produkttips, Skjønnhet

Lag din egen AHA-syremaske

Det er lurt å peele huden en gang i blant. I stedet for en skrubb med små korn kan man bruke AHA-syrer (glykosyre) som kommer fra fruktsyrer (sukkerroer). Dette vil fjerner det ytterste hudlaget slik at nye hudceller kommer fram. Man får kjøpt produkter med fruktsyrer hos hudpleiere og i parfymerier, men vokt deg for farlige kjemikalier som kan være blandet inn. Slike produkter kan også være for sterke og irritere huden. Tryggest er å lage sin egen!
  • 1/2 dl sitronsaft
  • 1/2 dl eplesaft
  • 1/2 dl druesaft
  • 1/2 dl sukker

Bland alle ingrediensene i en glassbolle. Påfør bandingen i ansiktet med en økologisk pomullspad eller klut. La være på i 10 minutter og skyll av. Blandingen holder opp til fire dager i kjøleskap. Huden blir frisk og fornyet, og øker evnen til å ta opp de gode ingrediensene fra dine økologiske hudpleieprodukter. Husk å unngå sol den første tiden etter behandlingen og beskytt deg alltid mot solens UV-stråler.
 
Syremasken kan hjelpe for uren hud, tørr hud, gusten hud, grov hud, solskadet hud med linjer og rynker, hud med ujevn hudfarge eller pigmentflekker og arr.
 
Oppskriften på AHA-syremaske er hentet fra boken «Grønn og Skjønn».
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Lag din egen AHA-syremaske

  1. Ja, kjøp det på butikken. Og kjøp da så rene råvarer som mulig. Sitronsaft kan man presse fra en økologisk sitron. Druesaft og eplesaft kan også presses, men her kan man eventuelt kjøpe helt ren juice, helst økologisk. Sukkeret bør være økologisk. Lykke til!

    Hører gjerne fra dere som prøver denne masken! 🙂

    1. Fire år siden.. hmm.. får prøve likevel!! Er det noe man bør unngå å blande dette med? Har laget egen peelingkrem av salt og olje, ææ som er fantastisk, men tenkte å prøve ut denne for har arr jeg gjerne vil redusere uten å måtte ty til flere tusenkroners behandlinger. Kan jeg bruke fuktighetskrem etterpå, for å ikke tørke ut huden (isåfall, anbefaler du en?) og kan jeg bruke sminke dagen etterpå som concealer, foundation og/eller pudder?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.