Baby og Barn, Bli bevisst, Farlig kjemi, Helse, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen

Skremmende fra McDonald’s

Igjen dukker det opp produkter som er skadelig for helsen, og igjen er dette produkter for barn. Denne gangen er det burgerkjeden McDonald’s som har solgt helseskadelige Shrek-glass. «Dekoren på glassene, som har motiver fra den nye Shrek-filmen, viser seg å inneholde tungmetallet kadmium.» Dette kan vi lese på TV2 og VG Nett.
«Kadmium er farlig ved innånding, hudkontakt og svelging og kan føre til svekkelse av beinbygningen og alvorlige nyreproblemer. Det var frykt for at Shrek-glassene ville føre til lang tids eksponering av lave kadmium-nivåer. Metallet kunne smitte over på hendene og derfra til kroppen om man fører hånden til munnen uten å vaske seg først.»

Glassene er i omløp i USA og McDonald’s ber kundene om å slutte å bruke glassene. I følge Margaret Brusletto, talskvinne for McDonald’s i Norge, er glassene ikke tatt inn i Norge.

Dette er skremmende lesing, som igjen understreker at forbrukerne må bli mer bevisste. Men det er selvsagt vanskelig å orientere seg, og ikke minst en vanskelig oppgave å la moteprodukter ligge til fordel for de mer helsevennlige alternativene.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.