Allergi, Baby og Barn, Bli bevisst, Forskning, Helse, Kjemi konsekvenser

Motsatt effekt av antioksidanter

Paracetamol har vist seg å ha motsatt effekt av antioksidanter, og svekker derfor kroppens evne til å forsvare seg mot oksidativt stress. En ny norsk undersøkelse viser at for små babyer er det en tett sammenheng mellom bruk av paracetamol og risikoen for å utvikle astma og allergi . Dette kan vi i dag lese på VG Nett og TV2.

Risikoen for luftveisallergi dobles når spedbarn får paracetamol i løpet av de første seks månedene, eller når mor tar legemiddelet under svangerskapet. Internasjonale studier har vist at barn har inntil tredoblet risiko for astma, høysnue og eksem ved 6-7-årsalderen dersom de fikk paracetamol første leveår.

Vi kan også lese fra andre kilder at man er blitt mer avhengig av smertestillende. «Vi bruker stadig sterkere medisin for å dempe smerte, berolige oss selv og sove om natten.» (Side2). «Barn spiser for mye smertestillende medikamenter.» (DinSide). «Doblet bruk av paracetamol til barn «. (Aftenbladet).

Hva er din holdning til bruk av slike medikamenter?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Motsatt effekt av antioksidanter

  1. I alternativ medisin har paracet ikke stått så høyt lenge. Man anbefaler faktisk Acetylsalisylsyre, eller ibux… ideelt sett ingeting selvfølgelig.

    Men det mesta har bivirkninger, OG virkninger. Fordelene må heletiden veies opp for ulempene. Men at man dytter i ungene paracet og andre smertestillende med en lavere terkel nå er det ingentvil om. Jeg er rimleig kjapp selv når minsten ligger og vrir seg og hyler av vokse smerter.

    Men det som er kjipt er at det meste gjøres i god tro uvitende om at det faktisk kan ha ukjente konsekvenser..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.