Debatt, Dyrevelferd, Klær, Mote, Vinter

Pels vs Fuskepels

Vår faste Grønn & Skjønn skribent, Marthe Hafskjord, har tatt opp et svært så aktuelt tema i denne artikkelen! Hva er din mening om denne saken? Bli med i debatten om pels vs fuskepels i kommentarfeltet!
Vinteren er på vei, med snøen og kulden. Det kan være en utfordring å holde seg varm samtidig som man følger moten, eller i det minste å ikke se ut som om man har dratt på seg en stor dyne før man gikk ut døra! Med vintermoten følger pelsen som et naturlig element i klærne, og i år er intet unntak.

Det er delte meninger om pels, før i tiden var pels et tegn på rikdom og velstand og i mange kulturer er det ennå et tegn på luksus. Nå om dagen er debatten rundt pelsindustrien het, og det florerer av bilder og videoer tatt ulovlig fra pelsfarmer på internett og i aviser. De fleste har nok fått med seg hvordan disse stakkars dyrene lever sammen i trange bur, med adferdsproblemer som har ført til at de gnager på seg selv og andre, spiser sine egne barn eller løper forstyrret rundt i burene.

Men det finnes et alternativ for oss som ikke vil støtte denne grusomme industrien. Selvom du prinsipielt er for det naturlige kan det i dette tilfellet være et bedre alternativ med fuskepels enn med ekte. Fordelene med fuskepels er jo at du kan holde deg varm, moteriktig og allikevel skåne disse stakkars dyrene. Ulemper er det også med fuskepels, materialene er laget av stoffer som utvinnes fra blant annet parafin, kull og kalkstein som tar lang tid å bryte ned i naturen.


Fuskepelsen kan virke som et godt alternativ, men bidrar vi til at pels opprettholdes i motebildet?

Motehus som Ralp Lauren og Chanel har i år brukt fuskepels i deres vinterkolleksjoner, og det er jo en positiv ting at de ikke støtter pelsdyrnæringen, men allikevel kan bruken av fuskepels føre til en slags rettferdig gjøring av pelsbruken? Bidrar man som bruker av fuskepels-plagg til at pelsen opprettholdes i motebildet?

Fakta om pelsdyrnæringen:
– Forbudt i land som England, Sverige, Nord-Irland og Østerrike.
– Norske pelsfarmer dreper rundt 800.000 dyr hvert år.
– 70% av den norske befolkningen er i mot pels, likevel støttes industrien med 50 millioner kroner av staten hvert år.
– Mer informasjon finnes på http://www.forbypels.no/
Hva mener du?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Pels vs Fuskepels

  1. Ja. Om man bruker pels, enten den er ekte eller ikke bidrar man til å holde pelsen i motebildet! Om man er i mot pels mener jeg det derfor er dobbeltmoralistisk å bruke fuskepels!!!

  2. Veldig enig der, jeg synes de som kjøper pels gjør noe helt forferdelig! Det er kanskje mer naturlig enn fuskepels, men det er absolutt ikke en industri noen burde støtte!

  3. Ja! De som går med ekte pels, går med et dyr som er blitt misshandlett, holdt fanget hele livet og drept for pelsen som til hører DEN! Kjøper man pels har man ikke bare kjøpt et pent plagg, man har også støttet dyreplageri, misshandling, tortur og grusomme metoder på pelsoppdrett. DYR ER OGSÅ LEVENDE VESENER MED FØLELSER OG RETTIGHETER!!!! Ingen bør gå med pels for de ENESTE som er KULE med pels er dyr!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.