Allergi, Bli bevisst, Farlig kjemi, Innholdsstoffer, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Økologisk

Når parfyme gir problemer

Flere og flere bli senstive for parfyme i kosmetikk og vaskemidler. Alternativet blir da å velge milde produkter uten tilsatt parfyme. Men visste du at parfymen som du selv tåler og bruker kan skape problemer for andre? På VG Nett kan vi lese om May som blir direkte syk av parfymen som andre bruker. Hun er så plaget at hun blir dårlig når hun er på offentlige steder som for eksempel i butikken hvor andre bruker parfymerte produkter. Man vet ikke hva som forårsaket at hun for tre siden begynte å reagere så sterkt på parfyme.

Vi anbefaler å være bevisst på kosmetikken du bruker og de kjemikaliene som kan finnes i den. I konvensjonell kosmetikk benyttes ikke bare syntetisk parfyme, men også syntetiske konserveringsmidler med mer. Det er fastsatt grenseverdier over hvor mye som er tillatt av de ulike kjemiske ingrediensene, men det er ingen regler for hvilke stoffer som kan settes sammen og ikke settes sammen i et enkelt produkt. Og det er her det diskuteres om hvorvidt slike kjemiske blandinger kan gi såkalte coctaileffekter som bidrar til allergier og andre helseplager.

Velger du økologisk sertifisert kosmetikk kan du være trygg på at produktene ikke er tilsatt kjemiske tilsetningsstoffer. Man kan derfor forebygge eventuelle senvirkninger av produktene ved å velge slike rene produkter uten kjemi. Er man allerede sensitiv så finnes det økologiske alternativer som også er allergivennlige og hypoallergene. På Green Spirit finner du alt fra økologiske og trygge pleieprodukter for mor og baby, hypoallergene hudpleieprodukter, grønne produkter for hårpleie og styling, økologiske parfymer for sensitiv hud, milde og effektive deodoranter og allergitestet mineralsminke, flere anbefalt av Grønn Hverdag.

Hva er ditt forhold til parfyme og parfyme i kosmetikk?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Når parfyme gir problemer

  1. Takk for tilbakemelding! Ja, det er nettopp det som er den store forskjellen på konvensjonelle parfymer og våre økologisk sertifiserte parfymer fra Acorelle – de er milde, og er laget slik at de mest sensitive kan tåle de.

    1. Vi har veldig stor respekt for parfymeallergikere. Men vår nisje er å tilby økologisk skjønnhet og velvære, vi ønsker å tilby mer en trauste og luktfrie produkter. Vi vil tilby økoluksus på høyde med konvensjonelle produkter – uten skadelige stoffer. Selvsagt skal produktene våre dufter godt! Og det er heller ikke skadelig! Naturlige eteriske oljer er til og med en egen terapiform eller kall det medisin. Aromaterapi har eksistert i hundrevis av år, ikke kom å si at det er skadelig for enhver når det brukes i riktig mengde og sammensetning.

     Så er det jo helt vesentlig at om man er sensitiv ovenfor visse oljer så unngår man dem! Og er man sensitiv for alt av prfymer så velger man heller parfymefritt – vi har det og!

     Dette er Green Spirit sin blogg og vi ønsker her å fremme våre produkter! Uansett så er det et viktig tema du tar opp og det er flott at det publiseres artikler om dette.

 1. Hei. Synd at ikke flere vet om giften som finnes i vanlig parfyme. På grunn av en fransk lov slipper man å deklarere innhold så man kan putte hva man vil inn. Ikke rart de kaller en av parfymene for «Poison» (gift). Jeg tåler ikke en gang å passere en parfymebutikk! Det burde en selvfølge at produkter ikke inneholder gift, men det er er heller unntaket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.