Acorelle, Green Spirit, Økologisk, Parfymer, Spørsmål/Svar, Velvære

Hvordan virker aromaterapi?

Vi fikk et spørsmål rettet mot våre økologiske parfymer fra Acorelle og deres aromaterapeutiske egenskaper. Hvordan virker aromaterapi?

Aromaterapi er bruk av eteriske oljer i terapeutiske behandlinger for å øke velværet og hjelpe kroppen til å aktivere sine helbredende krefter. Aromaerapi brukes for å motvirke stress, øke energinivået, styrke immunsystemet, behandle sykdommer, fysiske som psykiske, som start på en detox-kur eller som ren avslapning.

Eteriske oljer er konsentrert uttrekk fra frukter, blomster, trær, blader, røtter, gress, urter eller frø. De brukes ved innhalasjon, omslag, i kremer og i forbindelse med massasje. Enkelte oljer kan være svært sterke og de skal derfor benyttes varsomt, og av fagfolk slik som naturmedisinske aromaterapeuter. Man skal aldri ha konsentrert olje rett på huden.

Ved massasje blandes de eteriske oljene med en baseolje. De eteriske oljene opptas i huden, hvorfra de transporteres inn i blodet. Samtidig opptas luktmolekylene ved innåndning, hvorfra de registreres i de limbiske system i hjernen. De eteriske oljene trenger forbi den rasjonelle delen, til den delen som har med erindringer og følelser å gjøre.

Eteriske oljer inneholder en lang rekke kjemiske bestanddeler som virker på nervesystemet, hormonsystemet, sirkulasjon- og immunsystemet, hud, muskler og kroppsvev, og reproduksjonssystemet. Oljene stimulerer neurotransmittere i hjernen, slik at hormoner sendes ut i blodet. De virker på forskjellig vis, f.eks beroligende, styrkende for nervesystemet eller uløser endorfiner i blodet. Endorfiner gir en lykke-følelse i kroppen, som bl.a oppstår ved mosjon.

Naturlige eteriske oljer har alle hver sine spesielle egenskaper. Du har kanskje hørt at lavendel er søvndyssende og sitron klarner tankene? Og slik er det med Acorelles parfymer også. De er satt sammen av ulike eteriske oljer som gir en nydelig duft, men som også virker inn på sinnet via luktesansen.

Her kan du lese mer om Acorelles parfymer og hvordan de virker, enten det er oppkvikkende, balanserende eller anti-stress.

 

Noen her som har følt velværet med Acorelle-duftene?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.