Allergi, Bli bevisst, Green Spirit, Kosmetikk, Makeup, Økologisk, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttips, Skjønnhet, Sminke, Terre d'Oc

Lekre lepper uten lus

Ja, du leste riktig! For visste du at din røde leppestift kan inneholde knuste insekter?

Karmin er et fargestoff utvunnet fra gravide hunnlus som har en svært sterk rødfarge. Dette fargestoffet blir brukt for å gi farge til tekstiler, mat og sminke. Karmin blir stadig mer populært å bruke siden fargen er stabil og tåler varme og sollys godt.

Stoffet skal visstnok være ufarlig ifølge Mattilsynet, men noen kan reagere med allergi. Og da spesielt i leppestift siden konsentrasjonen er relativt stor der i forhold til bruk som matfarge. Og så er det slik at om du allerede har blitt allergisk for noe, skal det lite til for å få en reaksjon neste gang også.

Dessuten synes verken vi eller andre dyrevenner at det er ok med animalske stoffer i kosmetikken. Nettopp derfor ønsker vi å tipse om noen herlige økologiske og dyrevennlige produkter som gir lekre røde lepper uten bruk av lus! For det er fullt mulig!

 

Leppestifter uten karmin

 

Tere d’Oc sine leppestifter er Ecocert sertifiserte og finnes i åtte lekre nyanser. De er beriket med arganolje som gir mykhet og velvære, har en behagelig smak med stevia som naturlig søtstoff og har glamorøse farge fra naturlige pigmenter. Carnaubavoks og roseolje er tilført for å gi en herlig mykhet, mens granateplepulver virker beskyttende.

Ikke nok med det har disse økologiske og dyrevennlige leppestiftene et stilig eco-design! Emballasjen er redusert til et minimum (hele 50%) uten å krympe selve produktet. dette sparer både miljøet og plass i din veske! Og prisen, kun 169 kr!

 

Lipglosser uten karmin

 

Er lipgloss mer din greie så har Terre d’Oc syv supertrendy glosser som fremhever dine lepper. De er beriket med kokossmør og har en aldeles nydelig steviasøtet kirsebærsmak som kombinerer komfort, velvære og tilføring av fuktighet. Arganolje og smør gir næring og fuktighet, carnaubavoks og roseolje gir mykhet, mens granateplepulver virker beskyttende for leppene. Sofistikert mikronisert perlemor gir et skinnende resultat som varer. Er dessuten Ecocert sertifisert og vegansk. Og prisen, kun 149 kr!

 

Liplinere uten karmin

 

Ram inn leppene på økologisk vis med en av Terre d’Oc sine tre naturlig pigmenterte liplinere. Den rike formelen gir en myk og ren linje uten smuss. Candellilavoks mykgjør, carnaubavoks gir holdbarhet, bivoks gir en bedre påføring og E-vitamin beskytter. Selve blyanten er laget av tre fra bærekraftig skog (FSC sertifisert), og produktet er Ecocert sertifisert. Og prisen, kun 99 kr!

 Produktene kan kjøpes hos utvalgte forhandlere og hos Green Spirit!

 

Ellers, vær oppmerksom på disse benevnelsene om du vil unngå lus i kosmetikken eller maten din: Karminsyre, carmine, cochineal, crimson lake, natural red 4, CI75470 (sminke), E120 (mat).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Lekre lepper uten lus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.