Hjemmelaget, del 1: Ansiktsmasker

onsdag 19. oktober, 2011 - 9 Kommentarer »
Les Mer: Hjemmespa, Hudpleie, Lag selv, Naturlig, Oppskrifter, Økologisk, Skjønnhet, Vegetar, Velvære

Hvem elsker ikke å ha en kveld i måneden hvor man bare slapper av, ser på film, lakker neglene, spiser grønnsaker & dip og samtidig kjenner ansiktsmasken virke? Her er noen oppskrifter på ansiktsmasker som både er billig, enkle, naturlige og ikke minst tilgjengelig på ditt eget kjøkken!

 

Havregrynsmaske (for problemhud)
½ kopp havregryn
½ bakt eple
¼ agurk
2 ss melk (bruk gjerne plantemelk)

Kutt agurken og eplet i små biter og ha resten av ingrediensene oppi. Rør til du får en grov blanding og smør den på ansikt og hals (unngå øyeområdet!). La den virke i 20 minutter. Skyll av med kaldt vann.

Bananmaske (for tørr hud)
1-2 modne bananer

Mos bananene i en liten bolle til det blir en fin mos. Smør den i ansiktet og på hals- og nakkeområdet og la virke i 30-60 minutter. Skyll av med kaldt vann.

Avocadomaske (for tørr hud)
1 avocado
1 ss honning

Skrell og mos avokadoen med en stavmikser. Tilsett honningen, som gjerne kan varmes litt på forhånd. Bland godt, og legg masken på nyrenset hud. La masken virke i 10-15 minutter, og skyll ansiktet god med lunket vann.

Honning & yoghurtmaske (for fet hud)
1 ss flytende honning
saften fra en halv sitron
3 ss yoghurt naturell
eggehviten fra ett egg

Visp ingrediensene sammen og la det gjerne hvile i kjøleskapet en liten halvtime. Smør masken i ansiktet, og la den virke i 15 minutter før du skyller av med rikelig lunkent vann.

Jordbær rensemaske (for fet hud)
2 store jordbær

Mos jordbærne og fordel over ansiktet. Fjern med varme kluter etter noen minutter.

Saltmaske (for normal hud)
3 ss olivenolje (bruk gjerne extra virgin)
1 ss kvernet havsalt

Bland salt og olivenolje. Masser den deretter forsiktig inn i ansiktet i et par minutter før du vasker av med kaldt vann.

Tips
For å få mest utbytte av din hjemmelagde ansiktsmaske, start alltid med å rense ansiktet. Bruk din vanlige rens og fjern all sminke. Til maskene bruk helst økologiske ingredienser. Etter du har renset bort masken påfør din økologiske dag- eller nattkrem.

 

Del gjerne dine egne tips om hjemmelagde ansiktsmasker her!

Skrevet av: Mays Dakhil

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

 1. Hege sier:

  Takk for supergode tips, dette skal prøves :-)

 2. Hege sier:

  Det er morsomt å kan lage slike enkle ansiktsmasker til hjemmebruk :)

 3. Ida sier:

  Et tips er å steame ansiktet før man bruker masker, da fungerer de mye bedre siden dampen åpner porene. Bare kok opp rikelig med vann og tilsett valgfrie tørkede urter (rosmarin og timian er rensende, peppermynte oppfriskende/oppstrammende og rensende, og kamille og lavendel er beroligende, bland gjerne så det blir en perfekt miks for din hudtype). Så holder man hodet over kjelen/bollen så nærme vannet man er komfortabel med, og med et håndkle over hodet (hindrer damp og varme i å slippe ut) i ca. 10 minutter. (Kjappe luftepauser anbefales!)

 4. Helga Sofie sier:

  Det er bare å gå i gang damer :-) Etter at jeg prøvde meg fram første gang med «ansiktsløft fra kjøkkenet», har jeg ikke kjøpt en eneste flaske! Tipset fra Ida her skal definitivt inn i repertoaret 😀 1000 takk!

  Se alle mine masker på: http://www.fiesnotiser.no/2010/11/velgjrende-ansiktslft.html

 5. Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Alltid gøy å prøve seg på egenproduksjon også. Og ja, steaming/damping av ansiktet først er veldig lurt, også når man bruker vanlige ansiktsmasker som man kjøper ferdige. Men pass på så dere ikke brenner dere, brannskade kan fort oppstå hvis nesen kommer nedi det kokende vannet. Så obs obs her! :)

 6. threecoolgirls sier:

  Kul at du har lagt ut om ansikt masker.

 7. jentebruker sier:

  Dette må prøves ut. Brae tips

 8. Anonym sier:

  Hei! Kan man bruke yoghurt naturell alene som fuktmaske for huden?
  Og skal man vaske den av etterpå eller holder det at man tørker av det overflødige med en toner. Vet jo at de er melkesyre og blir dette da som en peeling på huden? Vil helst unngå noe peelende da huden min er sensitiv.

  Dere har en bra blogg! :-)

  • Hei anonym! Takk for hyggelig tilbakemelding. Ja, du kan bruke yoghurt naturell alene. Men det bør skylles av. Det stemmer at yoghurt virker mildt eksfolierende på huden takket være melkesyren.

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.