Bli bevisst, Debatt, Farlig kjemi, Forskning, Gravid, Helse, Hormonbombe, Innholdsstoffer, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen

Mye fokus på parabener

Mye av dette har vi allerede delt med dere som følger Green Spirit på Facebook. Men siden det er så mye fokus på parabener i pressen, deler vi sakene også her sammen med noen egne kommentarer. Den seneste tiden har altså både TV2, Dagbladet og VG Nett skrevet om parabener og advart spesielt gravide å bruke produkter med dette konserveringsmiddelet.

«Hudpleieprodukter kan skade ditt ufødte barn», skriver VG Nett og Dagbladet skriver «Advarer gravide mot hormonforstyrrende hudpleie»! Bakgrunnen er den nye rapporten fra danske myndigheter som konkluderer med at propylparaben og butylparaben som ofte finnes i kroppspleieprodukter og kosmetikk gir hormonforstyrrende, såkalt østrogene effekter. Spesielt fostertilværelsen og barndommen er sårbare perioder, fordi kroppens organer da gjennomgår en viktig utvikling.

TV2 tar også denne saken under tittelen «Hvor helseskadelig er egentlig sminken vår?»
Og det er ikke bare hudpleien og sminken som det settes fokus på. VG Nett skrev nylig «Hva er verst – sola eller solkremen?».

Vi takker pressen for å få parabenene ut av kremkrukkene og opp i lyset! Det er veldig mange som ikke er klar over konsekvensene, og da må kunnskapen spres i stort format!

Vi kan fortsatt se mye skepsis i kommentarfeltene til enkelte av nettartiklene, kan det være bedriftsledere og butikkansatte som jobber med parabenholdige produkter tro? Kosmetikkleverandørenes foreningen er hvertfall meget kritiske til dette negative fokuset på parabener. De har klaget Forbrukerrådets hormonsjekk inn til EFTAs overvåkningsorgan ESA. Ja, det er mye penger på spill for produsenter og leverandører som fortsatt benytter parabener, men skal det virkelig gå på bekostning av helsa vår? Nei, sier vi! Det skal være trygt å pleie og sminke seg.

Parabenfri hårpleie, hudpleie, makeup med mer finner du hos Green Spirit!

 Hva tenker du om debatten rundt parbener?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Mye fokus på parabener

 1. Det er bra det er mer fokus på dette. Selv om det er delte meninger om dette så er det vel bedre å følge være føre- var prinsippet?
  Det er klart det dreier seg om penger og redsel for store tap. Slik er nå dessverre verden.
  Er nok en del korrupsjon i kosmetikkbransjen også.

 2. Det kan det meget mulig vær. Dette svir i lommeboka til produsentene av disse merkene! Jeg synes det er temmelig rart at de går ut og sier at gravide må vise varsomhet ved bruk av parabener, men vi som ikke er det da?!
  Jeg har kuttet ut all bruk av parabener 🙂

 3. det er så bra at forbrukerrådet utstyrer folk med viten slik at de selv kan velge å unngå produkter som kan virke hormonforstyrrende. bransjen er selv part i saken, og da vil de forsvare seg. det beste hadde vært hvis de tok hensyn til forbrukerne – ikke egeninteresser – og faktisk begynte ¨å lage renere produkter slik vi vil ha det 🙂

  1. Ja, takk til Forbrukerrådet som deler informasjon og er på forbrukernes side!

   Ja, folk får ta avgjørelsen selv om de velger parabener eller ikke. Men er redd produsentene fortsetter med parabenholdige varer så lenge folk handler det… Kunnskap er dermed veldig viktig å få ut til alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.