Bli bevisst, Hårpleie, Prakisk tips, Skjønnhet

Hvor ofte bør jeg vaske håret?

For å bli akseptert i dagens samfunn er det alfa og omega med god personlig hygiene. Hårvasking er en av tingene som må til for å bli kjent som en person med god hygiene. Men hvor ofte burde du egentlig vaske håret?

Svaret avhenger helt av dine personlige preferanser. Ja, det er sant: Selv om kjæresten din kanskje syns det er ekkelt at du bare vasker håret en eller to ganger i uka, så er det faktisk helt normalt. Og selv om din mor mener at daglig hårvask er overdrevent, så er det helt opp til deg selv. Til og med eksperter er usikre på hvor ofte håret burde vaskes – og dette sier kanskje litt om hvor omdiskutert dette temaet er.
Noen eksperter mener at man burde bruke sjampo sjelden for å forhindre overproduksjon av talg, andre mener at vi burde gjøre det oftere for å forhindre at talg tetter porene og fører til akne, samtidig som det også finnes en gruppe som mener det er best å kutte ut alt som heter sjampo.

Konseptet som går ut på å sjamponere håret daglig er faktisk et relativt nytt konsept. På 60-tallet var det vanlig å vaske håret en gang i uka og dette gjorde man da hos frisøren. Disse menneskene klarte seg helt fint og det gjør også moderne mennesker som følger de tradisjonelle reglene.

Har du lyst til å spare tid på morgenen og være snillere mot miljøet, kan det dog være lurt å kutte ned på antall ganger du dusjer i uka. Føler du at håret ditt blir i overkant fett, er det fullt mulig å bruke tørrsjampo som er spesiallaget for å absorbere noe av talget som gjør at håret ditt ser fett ut. Håret ditt vil bli fort fett de første månedene når du prøver å redusere antall hårvask i uka, men etter hvert vil du oppdage at håret ditt ser best ut 2-3 dager etter vasking.

Lykke til!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.