Gavetips, Samfunnsansvar

Gi gaver med mening!

Vi nærmer oss julehøytiden og mange av oss er i gang med julehandelen. Hvorfor ikke prøve en ny vri i år? Her har vi en oversikt over gaver som varmer litt ekstra!

Gaver som forandrer verden
/ Kirkens nødhjelp
Gaver: Alt fra geiter til solcellepaneler, kondomer, symaskiner og skolemateriell. I år kan også olivenolje, Fairtrade sjokolade og Fairtrade kaffe følge med den symbolske gaven.

Gi med hjertet
/ Røde Kors
Gaver: Myggnett, skolemateriell, såkorn og livsviktig nødhjelp. I tillegg har de handlenett, julepynt, julekort, smykke, krus, T-skjorter og et “snille barn”-diplom til inntekt for deres arbeid.

Care
/ Care hjelper kvinner gjennom låne- og sparegrupper og mødrehelse. Care jobber med kvinnerettigheter og mot vold mot kvinner.
Gaver: En perlehøne gir viktig inntekt til hele familien. En aksje i CAREs mikrofinansprosjekt gir flere kvinner sjansen til å skape en bedre fremtid for seg og sine. Med starthjelppakken følger det et armebånd laget av kvinner i Mali.

Redd barna
/ Redd barna
Gaver: Gavekort til inntekt for Redd Barnas arbeid, valgfritt beløp, armbånd, spesialdesignet for Redd Barna, bøker av Ragde, Lindell og Nærum og handlenett.

Symbolske gaver
/ Norsk folkehjelp
Gaver: Tren en minehund, rydd en fotballbane, sikre en skolevei, utdann en sykepleier, fjern en klasebombe.

Vierlike.no
/ «Nkosi’s Haven» – et hjem i Johannesburg for mødre med HIV eller AIDS og deres barn.
Gaver: Vierlike.no har mange gaver i prisspennet 25 til 900 kroner. For 25 kroner får en elev fersk frukt og grønnsaker i en uke, for 900 kroner sørger to for to måneders skolegang for en barneskoleelev.

Verdensgaver.no
/ Unicef
Gaver: En bestemor til barn som har mistet foreldrene i AIDS i Malawi eller Kenya, rent drikkevann, vaksiner, skolegang, livreddende hjelp, med mere.

God’s Golden Acre Norge
/ God’s Golden Acre Norge (GGA) jobber med Sør-Afrikanske barn som har mistet foreldrene i HIV/AIDS. GGA drives av frivillige, så gavene går uavkortet til deres arbeid med foreldreløse barn.
Gaver: Fotball, fotballsko, HIV-medisiner, skoleuniform, skolegang og nødhjelpsrasjoner støtter GGAs arbeid.

Gaver med mening
/ Flyktningehjelpen
Gaver: Geiter, kjøkkenutstyr, skolepult, høner, jordbruksredskaper, T-skjorter, julepynt, kosedyr, m.m.

Blå gaver
/ Blå Kors arbeider for mennesker som er avhengige av alkohol eller annen rusavhengighet og deres nærmeste.
Gaver: Hjelp et barn: gi bort den viktige telefonsamtalen (hjelpetelefonen for barn i Norge med bamsen Trygg), en tryggere oppvekst, gode sommerminner – en ferie i rusfrie omgivelser. Du kan også kjøpe brettspill, julekort, julepynt, CD og T-skjorter til inntekt for Blå Kors sitt arbeid.

SOS Barnebyer
/ SOS-barnebyer bidrar til å gi barn et hjem, en utdanning og en trygg fremtid.
Gaver: Gavekort på valgfritt beløp, SOS-fadderskap

Give me 5
/ Plan Norge arbeider for fattige barn i Senegal.
Gaver: symbolsk gave til valgfritt beløp, en perlevenn, juletrepynt og armbånd bidrar til at barn får vaksiner, medisiner, rent vann og annen verdifull oppfølging.

Levebrød
/ Strømmestiftelsen arbeider mot fattigdom.
Gaver: Gjør ei jente til sjef i eget liv, gi et lån til en gründer i slummen, kjøp et flomhus, lær et barn å lese og skrive på sitt eget språk, kjøp en flink lærer, m.m. Levebrød har også julekort, vesker og masker.

Dyrevernalliansen
/ Dyrevernalliansen kjøper fri dyrene fra dyreforsøk, industrilandbruk, pelsdyroppdrett eller vanskjøtsel!
Gaver: Fri en kanin eller en rotte fra dyreforsøk, hjelp revevalper eller mink bort fra et liv i bur eller gi smågriser til et bedre liv i landbruket.

Regnskogfondet
/ Regnskogfondet støtter organisasjonens viktige arbeid for å bevare den verdifulle urskogen i tropiske strøk.
Gaver: Gjør en venn til regnskogvokter, fotobøker, romaner av Gert Nygårdshaug (en sann regnskogvenn), julekort.

Naturvernforbundet
/ Naturvernforbundet
Gaver: Et varmt klasserom til barn i Tadsjikistan, solkoker til kvinner i Togo, en symbolsk torsk verner mot overfiske og snø til jul bidrar til klimaarbeidet. Du kan også kjøpe mer håndfaste saker: Fairtrade sjokolade, kalendere, plakater, barnefilm om selen Selmer, byggesett med fuglekasser og fuglesang-CD.

Utviklingsfondet
/ Utviklingsfondet gjør bønder i Afrika, Amerika og Latin-Amerika mer rustet til å møte ekstremvær som en følge av klimaendringene.
Gaver: Mange gaver i forskjellige priskategorier: matpakke, vannkanner, eventyrskog, vannpumpe, eseltransport, med mere.

WWF
/ WWF
Gaver: Gavekort til inntekt for WWFs arbeid med klima, mot oljeboring i Lofoten, redde dyreliv i Masai Mara og Serengeti, Koseutgaver av verdens truede arter, T-skjorter med miljøbudskap, med mere.

Norsk Nødhjelp
/ Norsk Nødhjelp bidrar til Norsk Nødhjelps arbeid i Romania, Albania, Kenya og Tanzania.
Gaver: Gi en ku eller en kalv til en fattig familie. Med på kjøpet får du et kort illustrert av kunstneren Anders Kaardahl.

Framtiden i våre hender
/ Fremtiden i våre hender (FIVH) bidrar til arbeidet med utslippsreduserende tiltak. FIVH oppfordrer også til å gi opplevelser i gave.
Gaver: Gavekort som kompenserer for klimagassutslipp og Grønne gavekort med 50 gavetips om opplevelser og tjenester.

Green Spirit
/ Green Spirit tilbyr økologisk sertifiserte kosmetikk- og pleieprodukter som er best for naturen, helsen vår og ikke minst dyrene. Produsentene er dessuten opptatt av å benytte råvarer som er sertifisert Fair Trade, noe som sikrer arbeidsvilkårene til de som produserer råvarene.


Har du gitt eller fått etiske gaver før?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Gi gaver med mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.