D-vitamin gir oss energi!

mandag 3. juni, 2013 - Ingen Kommentarer »
Les Mer: Kosthold, Sommer, Velvære

energy

D-vitamin er uten tvil viktig for at vi skal holde oss friske og pigge. Faktisk er D-vitamin så viktig at det burde defineres som et hormon. Vi trenger D-vitamin for emosjonell og psykisk stabilitet, for skjoldbruskkjertelens funksjon og for å produsere energi. Det hjelper huden å puste og er styrkende på lever og galle. I tillegg bidrar det i immunforsvaret beskyttende effekt på kroppen vår og hindrer derfor sykdom.

For at kroppen skal klare å ta til seg D-vitamin må det også være kalsium tilstede.

Vi får ca. 90 prosent av vårt behov for D-vitamin gjennom solens stråler, og det er derfor bra å sole seg lett. Problemet i Skandinavia er at mange har D-vitamin mangel på grunn av de lange og kalde vintrene uten tilstrekkelig sollys, og at vi derfor blir sliten og trett i det mørke halvåret. Pass derfor på at du er jevnt i solen i løpet av hele sommeren. 15-30 minutter hver dag holder, men pass deg for de timene solen er sterkest. Skal du være i solen lengre enn 15 minutter anbefales det at du smører deg med solkrem for å unngå å bli brent, og da anbefaler vi Alphanova som har økologiske og trygge solkremer.

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.