Fotoshoot, Hudpleie, Makeup, Makeuptips, Økologisk, Prakisk tips, Produkttips, Skjønnhet, Sminke, Terre d'Oc

Makeuptriksene for en naturlig og fresh hverdagslook

Det skal ikke mye tid eller sminke til for å friske opp et trøtt ansikt. Hemmeligheten bak en naturlig makeup er å markere og fremheve dine egne ansiktstrekk. I tillegg er det viktig å ha et perfekt grunnlag for å få resten av sminken til å se bra ut.

Her er noen enkle tips om hvordan du skal få en jevn og glødende hud, og en ellers naturlig og fresh hverdagslook med økologiske og dyrevennlige produkter fra terre d’Oc.


1. Slik får du det beste grunnlaget

Start alltid med å rense og smøre inn huden. Det nytter ikke å få sminken til å se bra ut hvis huden er tørr og flassende. Skrubb huden en til to ganger i uken med for eksempel Pomarium Renegerating Gourmet Exfoliating Scrub. Peeling fjerner døde hudceller og gjør at huden lettere tar til seg næringsstoffene i kremen.

Det er kjempeviktig å tilføre nok fukt til huden, med f.eks Terre d’Oc Argan Fabulous Regenerating Face Cream, det gjør at foundation blir jevn og resultatet optimalt.

.

.

2. Slik sminker du huden

Det viktigste når det gjelder foundation, er å finne riktig farge. Mange gjør fortsatt den klassiske feilen og velger en nyanse som er mørkere enn sin egen hudtone. Dette gir et unaturlig og skittent resultat.

Jeg har valgt Terre d’Oc Mineral Foundation beige tendre Atlas 901 til min lyse hud. For best resultat beveger du kosten i sirkulære bevegelser i lokket for å varme opp mineralpigmentene. Påfør med sirkelbevegelser. Gjenta til du føler at du har nok dekk. Pudderet smelter etter hvert inn i huden.

Concealeren Terre d’Oc Concealer beige pur Niikata 51 har jeg brukt som en highlight for å dekke mørke ringer under øynene og fremheve kinnbena. Varm opp concealeren med fingeren slik at den blir lettere å påføre, deretter klapper du den forsiktig på de områdene du vil fremheve. Highlight kan legges på kinnbena, langs neseryggen, pannen, øyenbrynsbenet og på overleppa for å gi inntrykk av fyldigere lepper.

For å få glød og farge har jeg brukt solpudder Terre d’Oc Teracotta soleil tendre Namib 801. Det er veldig viktig at pudderet ikke blir for mørkt i forhold til din hudtone, da kan det lett se skittent ut. Solpudder skal legges sterkest i ansiktets omkrets og rett under kinnbena. Dus ut overgangene og børst forsiktig litt pudder på kinn, panne og hake.

 

3. Slik former du ansiktet

Bildet under viser hvor du kan legge highlight og skygge for å forme ansiktet, både fremheve og skjule ulike trekk. Som highlight kan du bruke en lys concealer eller en lysere foundation, og som skygge kan du bruke et solpudder.

Pudderet skal legges der skygger naturlig faller. Under kinnbena, tinningen (dette slanker ansiktet), på siden av nesen hvis du vil ha smalere nese, under leppa for å gi en illusjon av større lepper og langs kjevebenet for å fremheve dette. Solpudderet må være matt og ikke mye mørkere enn din egen hudfarge for et naturlig resultat.

 

4. Ram inn øynene

Bryn er kjempeviktig for å ramme inn både øyne og ansikt. Ved å blande den brune Terre d’Oc Eye Liner brun Désert 41 og den svarte kajalen Terre d’Oc EyeLiner noir Volcan 42 kan du markere og forme brynene. Bruk en q-tip for både å påføre og duse ut fargen.

 

5. Siste finish

Til slutt markerer du øynene med en brun eller svart maskara, og på leppene legger du en leppestift i naturlig/nøytral farge som f.eks her Terre d’OcLipstick moka Fès 204.

Håper dere fikk noen nyttige tips her, og kom gjerne med innspill på temaer jeg skal ta opp i neste makeup-artikkel!


Takk til
Modell og Makeup artist, Tone Merethe Aleksandersen &
Fotograf, Foto Blanco

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Makeuptriksene for en naturlig og fresh hverdagslook

  1. KJEMPEFLOTTE tips!! 😀 Trur jeg skal bestille meg Terre d’Oc Mineral Foundation. Får håpe jeg klarer å velge riktig farge, lett å bomme når man bestiller over nett! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.