Bli bevisst, Prakisk tips

Back to school: En grønnere skolestart

For de fleste har skoleåret allerede begynt. Her gir vi deg tipsene til hvordan du kan gjøre skolestarten og skoleåret ditt grønnere. Går du ikke på skolen selv, kan du likevel bruke noen av disse tipsene på jobben.

Innkjøp av miljøvennlige skolesaker
La oss begynne med skolesekken, som kanskje er den viktigste gjenstanden en elev kan ha med seg på skolen. Om det så er for å bære et par bøker og et lite penal eller om du skal bære flere kilo med bøker, er det viktigst å se på holdbarhet når du kjøper deg en ny ryggsekk. Velg en kvalitetssekk med robuste glidelåser og sømmer som vil holde i flere år. Se også etter materiale som lett kan bli reparert hvis det trengs. Plastikk er for eksempel noe du virkelig burde styre unne ettersom det er vanskelig å reparere en sekk laget av plastikk. Dessuten er det ikke særlig miljøvennlig med ny plastikk!

Det er et stort pluss hvis du velger en ryggsekk som er laget av grønne materialer, som for eksempel økologisk bomull, hampo eller resirkulert plastikk og polyester.
I tillegg kan det være lurt å velge en mer klassisk ryggsekk istedenfor å gå for en tematisk ryggsekk med f.eks Hannah Montana-print på. På denne måten kan du/den du kjøper ryggsekken til bruke ryggsekken i mange år, og den kan gå i arv!

Men hva med kladdebøker? Det er jo tross alt viktig å notere det foreleseren/læreren sier, selv om det kanskje kan bli dyrt og lite miljøvennlig i lengden (hvis du notererer på papir). Det beste vil alltid være å notere på en PC, men hvis du trenger kladdebøker til for eksempel mattetimene, så er det lurt å se etter resirkulert ark i kladdebøkene. Se alltid etter grønne sertifikat på bøkene du skal ha! Svanemerket er et eksempel på et slikt sertifikat.

Blyanter, linjaler og viskelær er uunngåelig. Prøv dog å velg en trykkpenn i stedet for en treblyant. På denne måten kan du bruke pennen i flere år!

Matpakke
Den gjennomsnittelige student bidrar med 30 kilo ekstra avfall i året, kun på grunn av at matpakkene er fulle av plastikk og engangsbeholdere med yogurt, juiceflasker osv.
For å få bukt med dette problemet, er det viktigste du kan gjøre å kjøpe deg en matboks og drikkeflaske, hvis du ikke har det allerede. Pakk mat med lite emballasje, for eksempel brødskiver, grønnsaker og havregryn. Pass på forbruket av engangsbestikk og matpapir!

Transport
Å komme seg til skolen er ufattelig viktig og uunngåelig. Det er derfor også viktig å kunne komme seg frem på en grønn måte. Ikke kjør bil til og fra skolen hver dag; kjøp deg heller buss- eller togkort. Det virker kanskje dyrt der og da, men pengene blir spart opp på et par dager – spesielt hvis du bruker mye penger på bensin fra før av! Bor du på avsideliggende steder og er avhengig av bil, prøv og kjør sammen med noen andre for å kutte ned på CO2-utslipp.

Ha en god skolestart!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Back to school: En grønnere skolestart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.