Allergi, Bli bevisst, Hudpleie, Makeup, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Sminke

Når øynene svir og renner

Vi har vel kanskje alle vært der at vi har fått reaksjoner på hudpleien eller sminken vi har brukt… Men er det mascaraen, øyekremen, øyenskyggen, eller rensen som utløser den sure svie?

Friske øyne

Når man først har fått en reaksjon er det viktig å eliminere produktene man bruker for å finne kilden til hva det er man ikke tåler. For det første er området omkring øynene svært sensitivt og trenger ekstra skånsom pleie. Det er nettopp derfor kosmetikkprodusenter skaper egne kremer for akkurat dette området. En vanlig dag- eller nattkrem kan rett og slett bli for mye for øyeområdet. Så vær oppmerksom på å bruke en mild og god øyekrem.

En god øyekrem skal lindre og berolige, samtidig som det i enkelte antiage produkter skal stramme opp og motvirke «poser» og hevelser. Mille Ulivi Eye Contour Cream inneholder en blanding av plantepeptider som gjør antiage-jobben, mens økologisk lavendelekstrakt og trollhasselekstrakt virker dypt beroligende.

Videre er det viktig at sminken man bruker er uten tungmetaller, parfyme, parabener og andre giftstoffer som det er vanlig å reagere på. Selv om man har brukt en maskara over lang tid og tålt den godt, kan man ved bruk av et nytt øyesminkeprodukt få en kryssallergi som gjør deg allergisk mot et eller flere av stoffene i maskaraen. Så det viktigste her blir å bruke sminkeprodukter som alle er så rene som mulige og aller helst økologiske. I terre d’Oc Mascara for eksempe er alt av syntetisk kjemi byttet ut med naturlige og pleiende oljer, voks og mineralpigmenter. Det gir minimal mulighet for kontaktallergi og sviende og rennende øyne.

Til slutt når sminken skal fjernes er det høyst viktig at sminkefjerneren er mild og skånsom. Det hjelper ikke å bruke den mildeste øyekrem eller sminke så lenge sminkefjerneren er full av alkohol og parfyme. Som regel kan en mild vegetabilsk olje gjøre jobben ti ganger bedre og samtidig skåne det sensitive øyeområdet. En øyesminkefjerner vi pleier å anbefale  til de med sensitiv hud er Dr. Kadir Rainforest Two Phase Make up Remover.

Har du noen gang opplevd å reagere med sviende og rennende øyne? Hvordan fikk du has på det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.