Allergi, Bli bevisst, Hudpleie, Makeup, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Sminke

Når øynene svir og renner

Vi har vel kanskje alle vært der at vi har fått reaksjoner på hudpleien eller sminken vi har brukt… Men er det mascaraen, øyekremen, øyenskyggen, eller rensen som utløser den sure svie?

Når man først har fått en reaksjon er det viktig å eliminere produktene man bruker for å finne kilden til hva det er man ikke tåler. For det første er området omkring øynene svært sensitivt og trenger ekstra skånsom pleie. Det er nettopp derfor kosmetikkprodusenter skaper egne kremer for akkurat dette området. En vanlig dag- eller nattkrem kan rett og slett bli for mye for det sarte øyeområdet. Så vær oppmerksom på å bruke en mild og god øyekrem.

En god øyekrem skal lindre og berolige, samtidig som det i enkelte antiage-produkter skal stramme opp og motvirke «poser» og hevelser og redusere synligheten av rynker. Evolve 360 Eye and Lip Contour Cream inneholder en blanding av sacha inchi-peptider, grønn te, granatepleekstrakt og koffein som virker målrettet mot mørke ringer og hovenhet, gjør huden fast og klar, samt reduserer synligheten av rynker omkring øynene. Formelen er dessuten beriket med lavmolekylær hyaluronsyre som reduserer synligheten av rynker og gjør huden fuktet, klar og frisk, og stimulerer kollagenproduksjonen, samt probiotika som ivaretar hudens barriere ved å ta vare på de gode bakteriene på huden som igjen øker hudens naturlige forsvarssystem. 

Evolve har også et øyekompleks bestående av hyaluronsyre, agurkekstrakt og stamceller fra tuberose. Dette komplekset påføres med en kjølende rollerball som virker mot poser under øynene, hovenhet og reduserer synligheten av fine linjer og samtidig lysner og strammer opp den delikate huden omkring øynene. Hyaluronsyre binder fuktighet til huden og reduserer synligheten av rynker, mens beroligende agurkekstrakt roer ned og virker kjølende på trette øyne. Stamceller fra tuberose er et nytt plantekompleks som har dokumentert effekt på å forbedre øyeproblemer slik som mørke ringer, hovenhet og rynker. Denne innovative aktive ingrediensen virker anti-rynke samtidig som den lysner mørke ringer og motvirker hovenhet. Det øker sirkulasjonen i huden, forbedrer fastheten og er dessuten beroligende og fuktighetsgivende. Evolve Hyaluronic Eye Complex kan du lese mer om her!

 

Videre er det viktig at sminken man bruker er uten tungmetaller, parfyme, parabener og andre giftstoffer som det er vanlig å reagere på. Selv om man har brukt en maskara over lang tid og tålt den godt, kan man ved bruk av et nytt øyesminkeprodukt få en kryssallergi som gjør deg allergisk mot et eller flere av stoffene i maskaraen. Det viktigste her blir å bruke sminkeprodukter som alle er så rene som mulige og aller helst økologiske. I ZAO Aloe Vera Mascara for eksempel er alt av syntetisk kjemi byttet ut med naturlige og pleiende oljer, voks og mineralpigmenter. Det gir minimal mulighet for kontaktallergi og sviende og rennende øyne.

Til slutt når sminken skal fjernes er det høyst viktig at sminkefjerneren er mild og skånsom. Det hjelper ikke å bruke den mildeste øyekrem eller sminke så lenge sminkefjerneren er full av alkohol og parfyme. Som regel kan en mild vegetabilsk olje gjøre jobben ti ganger bedre og samtidig skåne det sensitive øyeområdet. Vi anbefaler også å droppe konvensjonelle renseservietter. Green Spirit tilbyr et godt utvalg økologiske renseprodukter og sminkefjernere, få oversikten her!

Har du noen gang opplevd å reagere med sviende og rennende øyne? Hvordan fikk du has på det?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.