Kohl – dronningen av øyensminke!

mandag 18. november, 2013 - 6 Kommentarer »
Les Mer: Green Spirit, Makeup, Makeuptips, Økologisk, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttips, Skjønnhet, Terre d'Oc

Kohl er og har alltid vært dronningen av øyensminke. I gamle skrifter ble ordet kohl brukt for alle typer øyeskygger. Begrepet sies å komme fra det hebraiske ordet kohol som betyr «å male». De brune og mørke skyggene var kjent for å beskytte mot solens stråler. Kohl brukt av Indiske kvinner var kullsvart som brent tre, men i Egypt ble knuste turkise pigmenter benyttet som blå øyemakeup.

I tusenvis av år har indiske og marokkanske kvinner benyttet kajal for å intensivere og fremheve øynene sine for en dramatisk look. Det er et ekte symbol på femininitet og forførelse. Dette er skjønnhetshemmelighetene som Terre d’Oc har hentet sin inspirasjon fra da de skapte sine dypfargede Kohl.

Innhold: Terre d’Oc sine økologiske kohl er rik på pleiende og nærende økologiske oljer og beskyttende planteråvarer, som bl.a.:

 • Granateplepulver som har beskyttende egenskaper
 • Kakaosmør som gir et langvarig resultat
 • Pistasj- og sesamolje som gir næring
 • Mandelolje som virker beroligende
 • Naturlige mineralpigmenter som gir næring, farge og dekk

Terre d’Oc Kohl er Ecocert sertifisert og er helt uten parabener, mineraloljer og syntetiske farge- og parfymestoffer. Det er helt rene produkter som også passer sensitive øyne.

Eco-design! Emballasjen er redusert til et minimum (hele 50%) uten å krympe selve produktet. Sparer både miljøet og plass i din veske!

Brukes som vanlig eyeliner: Tegn en linje langs øvre og nedre vippekant, eller på våtlinjen. For å gi en mer intens look blend linjen til en skygge med en pensel. Brukes alene eller kombiner gjerne med Terre d’Oc sine fantastiske øyenskygger. For å spisse kohlen stryk den frem og tilbake i skrå posisjon mot et papir.

Terre d’Oc Kohl finnes i seks herlige nyanser hos Green Spirit til kun kr 139,- per stk.

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

 1. mssjackson sier:

  Dette høres spennende ut! Liker at dere er opptatt miljøet både når det gjelder ingredienser og embalasje! :) Tommel opp!!

 2. Herbolina sier:

  Takk for tips om spissing. Jeg er veldig glad i mine Kohl selv og bruker de ofte. Den lilla har jeg også brukt som base for øyenskygge, med en mørkebrun øyenskygge i globallinjen, og gull i ytterkant blir det veldig flott!

 3. the princess sier:

  hva anbefaler du som primer før du påfører mineral makeup/eyeshadow? :)

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.