Vi har fått mange spørsmål om aluminium og trygge deodoranter etter at Mattilsynet gikk ut og advarte mot antiperspiranter. Her har vi svart på de mest stilte spørsmål. Er det mer du lurer på, så bare spør i kommentarfeltet.

Deodorantbruk

Hvorfor skal man unngå aluminium i deodoranter?

Daglig bruk av antiperspiranter med aluminium kan gjøre at du får i deg for mye aluminium. Antiperspiranter gir deg mer aluminium i kroppen enn noen andre kilder. Tidligere risikovurderinger har vist at høyt opptak av aluminium kan skade mennesker. Forsøk på rotter og mus har også vist at aluminium kan gi skader på nervesystemet hos dyrene, skade på testiklene og lav sædkvalitet. Aluminium kan dessuten gi allergiske hudreaksjoner.

 

Hvordan finner jeg aluminium i innholdslisten? / Inneholder min deodorant aluminium?

Aluminium har flere benevnelser i deklarasjonen. Se etter følgende innholdsstoffer på produktdeklarasjonen:

  • Aluminum chlorohydrate
  • Aluminum allantoinate
  • Aluminum carbonate
  • Aluminum chloride
  • Aluminium zirconium

 

Er det flere stoffer jeg bør unngå i deodoranter? Hvilke andre stoffer bør jeg være på vakt for?

Aluminium er bare ett av flere stoffer som man bør unngå, derfor har vi laget denne Guiden til Grønn Kosmetikk! Klikk på linken eller følg guiden som du ser oppe i menyen til høyre.

 

Kan dere anbefale en god deodorant som er fri for skadelige stoffer? / Kan dere anbefale en deodorant som er fri for aluminium? / Jeg vil bytte ut deodoranten min nå og trenger en som funker! Hva kan dere anbefale?

Laboratoire Odysud produserer merket Acorelle som har spesialisert seg på trygge og effektive deodoranter. Deres deodoranter er økologisk sertifisert av Ecocert, er fri for aluminiumklorid, parabener og andre potensielt skadelige stoffer. Vi anbefaler følgende deodoranter som kan kjøpes hos Green Spirit og hos utvalgte forhandlere:

Acorelle Meadowsweet DeodorantVar det noe du ikke fikk svar på så legg gjerne igjen en kommentar under!

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.