Bli bevisst, Miljøvern

5 grønne myter

Innimellom er konvensjonell visdom riktig, andre ganger er det veldig feil. Ting som blir sett på som allmennkunnskap er ikke alltid rett. Blant annet er disse fem mytene sett på som allmennkunnskap, men er de egentlig det?

MYTE: Lokalt dyrket mat er mye mer miljøvennlig enn importert mat.
Å kjøpe lokalt dyrket mat er en god måte å støtte lokale bønder på, få tak i ferske råvarer og holde seg sunn på. Men det viser seg at transport av mat kun står for ca. 4% av utslippene som er involvert i matproduksjonen. Dette inklderer både lokalt dyrket mat og importert mat. Det beste er å velge økologisk mat. Får du den fra lokale bønder er det enda bedre!

MYTE: Hvis noe er ødelagt, er det bare til å fikse det for så å fortsette å bruke det. Kasting fører til høyere CO2-utslipp!
Det er viktig å resirkulere og å drive med gjenbruk, men noen ganger kan dette føre til mer skade enn hvis du bare hadde kjøpt noe nytt. Produkter som bruker mye energi, som for eksempel gamle biler og kjøleskap slipper ut langt flere gasser når de blir brukt i over flere år enn hvis du bare hadde kjøpt en ny og mer miljøvennlig versjon.

MYTE: Det er ikke miljøvennlig å ha lys skrudd på hele tiden.
Å skru av lysene i rom du ikke er i eller bruker sies å være bra for miljøet og strømregninga. Det er forsåvidt sant, men effekten av dette blekner i forhold til å erstatte eldre lyspærer med de mest moderne lyspærene (LED-pærer). LED-pærer har blitt så energieffektive at du må skru av lyset helt i tre av fire dager for å spare strøm!

MYTE: Du kan stort sett alltid stole på produkter som påstår at de er grønne, naturlige, miljøvennlige o.l.
Ikke helt, dessverre. Skjønnhetsindustrien elsker å bruke ord som naturlig, fra naturen, uten konserveringsmidler o.l, men disse ordene blir for vage og uriktige til tider. Hvis du vil forsikre deg om at et produkt du bruker faktisk er naturlig og miljøvennlig, så kan du sjekke merkingen på produktene. Ecocert er en av de mest anerkjente merkingene for økologiske produkter – og alle produktene i Green Spirits nettbutikk er merket!

MYTE: Hvis et elektronisk apparat er skrudd av, bruker det ikke strøm.
Opp til 10% av strømregninga di er penger du betaler fordi du tror at de avskrudde tingene ikke bruker strøm! Det lønner seg å dra ut stikkontakten som hører til brødristeren, vannkokeren eller mobilladeren.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “5 grønne myter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.