Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Kroppspleie, Skjønnhet

Derfor bør du unngå sulfater

187489388_164Foto: Thinkstock

Sulfater (SLS, SLES) er de rengjørende og skummende ingrediensene i shampo, såpe og tannkrem. Dette gir en følelse av renhet som mange liker. Dessverre irriterer sulfater hår og hodebunn, noe som gjør det til en ugunstig ingrediens å ha i produktene sine.

Håret strippes for farge og skjellaget blir mer åpent, noe som resulterer i et mer tørt og slitt hår. Vaskingen blir mye røffere for håret, derfor er det spesielt skadelig for de som vasker håret ofte.

Under fremstillingen av SLS brukes en giftig gass som kalles etylenoxid. Plager som tørr hud, eksem og hodebunnsplager kan være et resultat av sulfater.

Økologiske produkter som bruker naturlige ingredienser til å rense er både mer skånsomt for deg, det bidrar til en mer kjemikaliefri hverdag og det er i tillegg et godt valg for miljøet. Når man er vandt til å bruke produkter med sulfater vil mange føle at shampoer og såper ikke renser like godt fordi det ikke gir den skummende følelsen. At det ikke skummer betyr ikke at det ikke blir like rent, dette er bare en vanesak og feilaktig informasjon vi har fått gjennom tidene. Når noen reklamerer med at en shampo skummer godt betyr ikke dette nødvendigvis at det er en god shampo – at det inneholder sulfater gjør ingen annen nytte for hodebunnen og håret ditt enn at det tørker ut.

Ved å velge produkter uten sulfater blir du like ren, men uten å føle deg tørr og stram etterpå.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.