Bli bevisst, Green Spirit, Hva er grønt?, Naturlig, Øko i Media, Økologisk, Sertifisering

Se Forbrukerinspektørene på NRK i kveld!

Forbrukerinspektørene setter lyset på økologiske produkter på NRK1 onsdag kveld kl. 19.30. Det er på tide med en opprydding i begrepsbruken når det gjelder økologiske produkter. Sånn som det er i dag er det forvirrende for alle, sier rådgiver i Oikos, Maiken Pollestad Sele. Økologisk, organisk, øko, eco, bio….. Det er mange begreper ute og går.

I kveld kommer det altså en sak om feil begrepsbruk og øko-juks på Forbrukerinspektørene på Nrk1. For kan man virkelig stole på økomerking av produkter?

nettsidene til Oikos kan vi lese at rådgiver og prosjektleder Maiken Pollestad Sele i Oikos, har vært med Forbrukerinspektørene i butikker for å se på hvordan økologiske og miljøvennlige produkter markedsføres. Den vanligste feilen er å oversette det engelske begrepet «organic» til «organisk». På norsk er organisk en samlebetegnelse på materialer som stammer fra levende organismer, eller materialer som inneholder karbonatomer og som er nedbrytbare.

Eco er også brukt i flere sammenhenger, for eksempel på ICAs økologiske matserie «I love eco» og på klær fra Bergans, som ikke er økologiske, men miljøvennlige. Eco eller ecological på engelsk betyr miljøvennlig på norsk, ikke økologisk. Ordet «Bio» finner vi på økologiske varer fra Frankrike, Tyskland, Italia m.fl, det betyr også økologisk.

Vi forstår veldig godt at dette er forvirrende for alle, og vi hjelper derfor gjerne til dersom noen ønsker å sikre kommunikasjonen sin i markedsføring av øko-produkter. Vi mener at alt som kalles økologisk/organic/eco/bio skal være sertifisert, sier Pollestad Sele. Forbrukere som ønsker å kjøpe trygge, miljøvennlige produkter bør velge økologiske produkter både når det gjelder mat, klær og kosmetikk.

Vi synes det er flott at Forbrukerinspektørene setter fokus på dette. Green Spirit tilbyr kun økologisk sertifiserte produkter innenfor pleie og velvære.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Se Forbrukerinspektørene på NRK i kveld!

  1. Hei Mia og takk for det! Håper du fikk sett programmet. Synes det er flott at begrepsbruken blir tatt opp i media. Ha en super dag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.