Helse, Livsstil, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttester, Trening, Velvære

Vi tester spikermatte

Hva

Det finnes flere typer spikermatter på markedet. Vi testet shaktimatten med sine 6000 plastpigger.

Hvorfor

Spikermatten lindrer og og kan fjerne stress, søvnløshet, trøtthet, muskelspenning, stivhet, hodepine, migrene, verk i nakke og rygg. Når man ligger på matten øker blodsirkulasjonen og frigjør endorfiner og hormoner. Endorfiner kan påvirke viktige kroppsfunksjoner som fordøyelse, pust, blodomløp, kroppsvarme, smerteoppfatning osv. Spikermatten virker avslappende og kan blant annet hjelpe mot søvnproblemer. Den behagelige følelsen som oppstår etter noen minutter er sannsynlig på grunn av hormonet oxytocin, som også frigjøres når man får massasje.

Hvordan

Beste stedet å ligge på matten er i senga. Man legger seg langsomt ned på matten med bar hud.
Fordi matten er myk og formbar kan den også legges rundt et ledd eller hofter, men best effekt oppnås om du legger deg på ryggen oppå matten. Matten stimulerer da nervene som går fra ryggen till hjernen. Det finns flere ulike matter for ulike behandlingsområder. Effekten av de mange piggene kan sammenlignes med både akupunktur og massasje. Merk at bl.a. gravide, personer med hjerteproblemer og blødersykdom ikke skal bruke spikermatten.

Historie

Spikmatten er et svært gammelt verktøy. De kinesiske skriftene som er drøye fire tusen år gamle forteller om behandling med nåler for å balansere kroppen og psyken. Ingen vet med sikkerhet eksakt hvor lenge spikermatten har blitt benyttet for å hele kroppen og øke bevisstheten hos mennesket. Men den har i hvert fall blitt benyttet i minst flere tusen år.
I begynnelsen av 80-tallet dukket spikermatten opp i Russland der den ble benyttet på sykehusene med svært godt resultat. Pasienter behøvde ikke lengre sine medisiner og håpløse sykdomstilfeller ble leget. Omfattende forskning om spikermattens effekter ble gjennomført ved russiske sykehus, noe som påviste fantastiske resultater. Spikermatten forminsket betennelser, styrket immunforsvaret, bygde opp nytt vev, økte metabolismen og minsket stress. De russiske legene var forbløffet over at et så simpelt verktøy kunne ha en slik fantastisk effekt på den fysiske kroppen. I tillegg ble psyken mer avslappet. Man ble mindre aggressiv og mer harmonisk. Spikermatten viste seg også å ha god effekt på depresjon.

Vi tester Shaktimatten

Matten har skarpe pigger og de er mange! 6000 pigger skal gjøre meg avslappet og gi harmoni. Jeg må si jeg var litt skeptisk. Jeg legger matten på gulvet og gjør meg klar til å senke den bare ryggen ned. I det ryggen treffer spikrene kjennes det kløende godt, men så kommer smertene for fullt. Jeg får problemer med å slappe av og må konsentrere meg for å ikke være anspent. Jeg må på en måte fokusere på smertene og akseptere de. Smertene begynner å pumpe i hele kroppen, det dunker og jeg blir varm. Jeg prøver å slappe av mens minuttene går. Etter hvert føles det bare prikkende og varmt. Det er nå lett å slappe av. Jeg kjenner at jeg blir søvnig og det er deilig og litt vondt på en gang. Etter 20 minutter ruller jeg meg opp i sittende stilling. Ryggen er rød, prikkete og det klør litt i huden. Kroppen kjennes varm og sirkulasjonen har uten tvil fått et skikkelig kick. Jeg fikk mange positive effekter av spikermatten allerede ved første gang. Etter å ha prøvd den flere ganger er jeg svært glad for at jeg gjorde denne investeringen. Shaktimatten er blitt min velgjørende følgesvenn!

Et lite tips: Dersom du bruker den i sengen før du skal legge deg, ha en vekkeklokke på. Det er nemlig fullt mulig å sovne på den. Det har jeg erfart og det er neppe behagelig å våkne slik etter noen timer 🙂

 

Spikermatte i media: Spikermatte mot ryggsmerter
Kilder: Shaktimattan Macronova KK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “Vi tester spikermatte

  1. Har fått en slik til jul er veldig spent kordan den virker…har ikke tørd å prøvd den enno..er det noen som har erfaring med slikt????

  2. Den er nice! Jeg sovnet etter et et kvarter, og våknet en halvtime etterpå, med alle tilløp til spenninger i muskulaturen borte vekk.

  3. Har fått en shaktimatte, men problemet er at jeg synes det gjør så uttrolig vondt. Har bare klart et par minutter på det lengste. Kjenner at selv det gjør meg godt så jeg skulle ønske jeg klarte litt til. Kan det ha noe med at jeg er overvektig og defor ligger tyngre ned på matten en det som bra er? Vet noen om feks en smertestillende krem el som kan hjelpe. Og vil virkningen av matten være like god da?

  4. Ha matten på et mykt underlag som f.eks i sengen, da blir det ikke så hardt press som om skulle lagt matten på gulvet. Hvis du klarer å ligge på den i et par minutter lengre vil kroppen rekke å produsere endofiner som er kroppens egen smertestiller. Det gjør vondt de første fire-fem minuttene, så blir det bare varmt og avslappende. Dette er min erfaring. Kanskje du trenger litt mer tilvenning og klarer lengre tid etter hvert, så ikke gi opp! Lykke til! Hører gjerne fra deg igjen!

  5. Ha matten på et mykt underlag som f.eks i sengen, da blir det ikke så hardt press som om skulle lagt matten på gulvet. Hvis du klarer å ligge på den i et par minutter lengre vil kroppen rekke å produsere endofiner som er kroppens egen smertestiller. Det gjør vondt de første fire-fem minuttene, så blir det bare varmt og avslappende. Dette er min erfaring. Kanskje du trenger litt mer tilvenning og klarer lengre tid etter hvert, så ikke gi opp! Lykke til! Hører gjerne fra deg igjen!

  6. Ha matten på et mykt underlag som f.eks i sengen, da blir det ikke så hardt press som om skulle lagt matten på gulvet. Hvis du klarer å ligge på den i et par minutter lengre vil kroppen rekke å produsere endofiner som er kroppens egen smertestiller. Det gjør vondt de første fire-fem minuttene, så blir det bare varmt og avslappende. Dette er min erfaring. Kanskje du trenger litt mer tilvenning og klarer lengre tid etter hvert, så ikke gi opp! Lykke til! Hører gjerne fra deg igjen!

  7. Herlig, sier jeg. Jeg har brukt min hver kveld denne uken, ligger på den i sengen – rett på uten tekstiler imellom – mens jeg leser en bok, så blir jeg søvnig og varm og sovner rett etter at jeg har tatt bort matten. Jeg har vanligvis problemer med å sovne inn og har masse spenninger og bekymringer … Anbefales!

  8. Hei! Jeg har nettopp fått meg spikermatte (lignende på den som er testet her) og er enig i det dere skriver. Avslappende, avspennende og jeg sovner lettere på kvelden.

    Hilsen Helene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.