Bli bevisst, Dyrevelferd, Miljøvern

5. juni Verdens Miljødag

I dag er det verdens miljødag! Verdens miljødag har blitt markert i hele verden den 5. juni hvert år siden den ble innstiftet etter FNs miljøvernskonferanse i Stockholm 1972. Dagen markeres landet rundt. Gratis økologisk lunsj, økokjøringskurs, miljøagentparade og Alexander Rybak er noe av det du kan oppleve i forbindelse med markeringen av FNs miljøverndag 5. juni.


Kristiansand
Feiring starter fredag 5. juni på Torvet i Kristiansand kl. 11.50. Det blir verdenspremiere i Domkirka på filmen HOME av Jann-Arthus Bertrand, natursti for barnehager, salg av økologisk is, miljøquiz, mulighet for testing av økokjøringsimulator med mer. Se program for dagen fra Kristiansand kommune.

Stavanger/Sandnes
Kongeparken markerer Verdens Miljøverndag den 7. juni. Her blir det masse miljømoro for liten og stor. Dette skjer i Kongeparken.

Oslo
5. juni kl. 10 går 3000 barn i miljøagentparaden. Barna går fra Slottet til Stortinget for å si tydelig ifra om hvordan vi kan kaste elektronisk avfall riktig. Kronprinsessen og flere ministre blir med for å vise sin støtte til arrangementet. Oslo miljøfestival er 5. – 7. juni og setter fokus på klima, miljø, forbruk og etikk. Høydepunktet blir folkefest i Oslo sentrum lørdag 6. juni med gratis økologisk folkelunsj i Spikersuppa og Miljøtorg på Karl Johan. Se program for Oslo miljøfestival.

Sarpsborg
Lørdag 6. juni inviterer miljøstiftelsen Bellona og energiselskapet Hafslund barn til en hel dag med lek, læring og opplevelser i klimaets tegn på Hafslund hovedgård i Sarpsborg. Alexander Rybak og Frikar kommer! Se program for Barnas klimafestival.

Fredrikstad
I Fredrikstad markeres dagen med rettferdige bananer til togpendlerne, miljøtorg, barneparade og mye mer. Verdens miljødag i Fredrikstad. Green Spirit har stand på Miljøtorget i gågata og demonstrerer økologiske pleieproduktene for mor, barn og baby (tomtombaby & tomtommama).

Wikipedia
Grønn Hverdag
Green Spirit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “5. juni Verdens Miljødag

  1. Fokus og markering på en slik merkedag er viktig. Det fører med seg debatter, engasjement og forhåpentligvis løsninger 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.