Bli bevisst, Farlig kjemi, Helse, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Kosthold, Kroppspleie, Livsstil, Mat

Sammenheng mellom kjemikalier i kosmetikk og fedme?

KK kom vi over en interessant artikkel om en mulig sammenheng mellom fedme og kjemikalier. Stadig flere av oss blir overvektige. At manglende trening og feil kosthold har mye med saken å gjøre er hevet over enhver tvil. Imidlertid har de høye fedmetallene fått forskerne til å se på om det også kan finnes andre årsaker til epidemien. At vi daglig kommer i kontakt med en rekke andre og flere kjemikalier enn folk gjorde før er et faktum.

En studie gjennomført av pediatriprofessor Philip J. Landrigan og hans team ved det medisinske senteret Mount Sinai i USA, viser at unge jenter har langt høyere nivåer av ftalater i kroppen enn ungdom generelt. Ftalater er en gruppe stoffer som forstyrrer hormonene våre og skader miljøet. Stoffene brukes hyppig i plastprodukter og i kosmetikk.

Professor Landrigan mener høye nivåer av ftalater i kroppen kan forårsake fedme. Landrigans forskning er ikke kommet så langt at han kan si dette med sikkerhet, men han uttaler til helsenettstedet WebMD at det ser ut til å være en sammenheng mellom høyt nivå av ftalater i kroppen og høy kroppsvekt. – Akkurat nå ser vi en link mellom disse to faktorene, men vi vet ikke hvorfor ftalater kan forårsake overvekt. Går stoffene gjennom skjoldbruskkjertelen? Forandrer de stoffeskiftet? Her må det med andre ord mer forskning til, og Landrigan og hans kolleger er på saken.

Vi i Grønn og Skjønn synes det er flott at det forskes på kjemikaliene som finnes i de tilsynelatende trygge og lovlige kosmetikkproduktene. Vi velger uansett å benytte oss av de grønne og økologisk sertifiserte variantene for å være på den sikre siden. Da slipper vi å bekymre oss over om for eksempel ftalater kan forandre stoffskiftet i kroppen vår.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Sammenheng mellom kjemikalier i kosmetikk og fedme?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.