Hårpleie, Helse, Innholdsstoffer, Kosmetikk, Økologisk, Skjønnhet

Farg håret økologisk – Redigert: Ikke så økologisk alikevel!

Foto: Klikk

.
Gjør som Lilyjets og farg håret med økologisk farge. Det er bedre for håret, hodebunnen, helsen og miljøet. På Klikk leser vi at de tre artistene sverger til økologisk når de farger håret. Det lukter frisk og godt i salongen, man slipper svie og kløe i hodebunnen og resultatet gir et naturlig fargespill og et skinnende blankt og mykt hår.

Man slipper altså unna de skumle og helseskadelige stoffene slik som ammoniakk, parabener, sulfater, ren resorcinol og nonoxynol. Men det har ikke noe å si på kvaliteten på fargene. Fargene kan lysne inntil fire toner og fungerer både som en permanent hårfarge og som en toning. De grå hårene dekkes også helt av de økologiske fargene.
Har du erfaring med økologisk hårfarfarging? Del de med oss!
.
Redingering 22. oktober 2009:
Nå viser det seg at den «økologiske» fargen som her ble benyttet ikke er så økologisk likevel. Denne inneholder faktisk parafenylendiamin (PPD), som er det mest allergifremkallende stoffet du kan putte i hårfarge, samtidig som det er helseskadelig og giftig. Organic Colour Systems fra Taylor Mackay har blitt anmeldt av Miljøkontrollen i København for falsk markedsføring. Grunnen skal være at fargen inneholder parafenylendiamin (PPD), som er et allergifremkallende stoff og at det også inneholder miljøskadelige stoffer som alle andre hårfarger, men markedsfører seg som noe annet. Les mer om denne saken her.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Farg håret økologisk – Redigert: Ikke så økologisk alikevel!

  1. Jeg velger alltid økologisk hårfarging hos frisøren, men blir meget skeptisk når jeg ikke kan stole på at produktene holder det de lover.

  2. Hei anonym!
    Det er vanskelig å være bevisst forbruker når produsenter lover mer en de kan holde. Anbefaler å spørre ekstra om ingrediensene slik at man kan få bekreftet at hårfarger er uten PPD, ammoniakk, parabener, sulfater, resorcinol og nonoxynol. Det skal litt til for å finne hårfarger som holder seg lenge uten alt dette, men vil man det beste for seg selv og miljøet bør man gå for de reneste produktene.
    Mvh Ingunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.