Design, Klær, Mote, Øko i Media, Økologisk

Wall Street Journal hyller norsk øko-mote

Norsk design har ikke rykte på seg for å være spesielt anerkjent internasjonalt, men nå er tre norske designere blitt lagt merke til med sin økologiske innovasjon. Den amerikanske finansavisen skriver at disse designerne er banebrytende og «cutting edge». De trekker frem nåløyevinnere FINs økoluksus som spesielt interessant.

FIN lanserte nemlig nylig en økologisk kjole laget av melk. Head of design i FIN, Per Aage Sivertsen, forklarer at økologisk bomull har man hatt i 30 år, så det er viktig for oss å ekspandere og tenke innovativt i forhold til nye materialer. Nå har vi tatt i bruk melk som ellers ville gått til spille, og benyttet dette i vår vår/sommer kolleksjon for neste år. Fibere er utviklet i Kina og ser nærmest ut som et bandasjeaktig materiale.

Wall Street Journal løfter i tillegg frem Leila Hafzi som en pionér innen etisk og bærekraftig mote. Hun begynte allerede på slutten av 1990-tallet å gjennbruke materialer ved å resirkulere gamle sarier til klær i Nepal. I tillegg nevnes den norske Topshop-duoen Elton & Jacobsens fokus på arbeideres rettigheter og reduksjon av logistikk for å hindre CO2-utslipp.
Vi synes det er fantastisk at norsk design blir lagt merke til der ute. Ja, takk til mer økologisk innovasjon!

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.