Bli bevisst, Forskning, Livsstil

Mobilstråling kan gi økt kreftrisiko

.
Ny undersøkelse viser at det er økt kreftrisiko dersom man bruker mobiltelefonen mye og over en periode på ti år eller mer. I løpet av året publiseres resultatet av en tiårig undersøkelse av sammenhengen mellom langvarig mobiltelefonbruk og kreft. De oppsiktsvekkende resultatene viser en «betydelig økt risiko» for enkelte typer av hjernesvulst dersom man bruker mobiltelefon mye over en periode på ti år eller mer.

Lederen for forskningsprosjektet, Elisabeth Cardis, støtter idéen om å begrense barns mobiltelefonbruk. Men hun vil ikke forby barn å bruke mobiltelefon, fordi det kan være et viktig verktøy. Cardis mener tiltak som kan redusere at man blir direkte utsatt for strålingen kan være interessant. Et av dem er bruk av hands-free.

Forskningsprosjektet har gjort undersøkelser i 13 land, og foretatt intervju med omkring 12 800 personer. Seks av åtte undersøkelser viser at risikoen for å få hjernesvulst på grunn av mobiltelefonbruk er der. Sluttresultatet, som delvis finansieres av mobiltelefonbransjen, er forsinket fordi forfatterne av rapporten har vært uenige om hvordan de vil legge den frem. Det er ifølge The Telegraph klart at den vil gis ut i løpet av 2009.

Kilde: Dagbladet
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.