Babypleie, Bli bevisst, Hårpleie, Helse, Hudpleie, Kosmetikk, Kroppspleie, Livsstil, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Shopping, Skjønnhet, Velvære

7 step til økologisk skjønnhetspleie

Er du helt «grønn» når det kommer til økologisk hudpleie, hårpleie og velvære? Her er gir vi deg 7 step til hvordan du konverterer til økologisk skjønnhetspleie.

1. Motivasjon
Sett deg inn i hvorfor du bør gå for økologiske produkter. Kunnskap vil gi deg den motivsjonen du trenger for at du skal bli grønn og skjønn. Finn artikler som kan gi motivasjon under temaene «Bli bevisst», «Kjemikonsekvenser» og «Farlig kjemi» i høyre kolonne i bloggen.

2. Lær
Lær deg noen av de viktigste ingrediensene som du bør unngå. Lær deg også de økologiske sertifiseringsorganene som sertifiserer økologiske skjønnhetsprodukter. Dette vil gjøre det enkelt for deg å styre unna fy-produkter og gjøre deg trygg på at du finner ekte økologiske produkter. Finn artikler om dette under temaene «Kjemikalier i hverdagen», «Sertifisering», «Hva er grønt?», «Innholdsstoffer» i høyre kolonne i bloggen.

3. Rydd i produktene dine
Fjern de produktene som ikke er økologiske. Det kan kanskje virke meningsløst å kaste dyre produkter, men ta en titt på motivasjonen din bak og kunnskapen du har opparbeidet deg. Noen av produktene kan faktisk få et nytt bruksområde. Har du f.eks en såpe eller shampo som du bør kaste, kan du bruke denne til å vaske sminkekoster ol. med. Har du en massasjeolje som er på fy-listen, bruk den til å smøre knirkete dører. Aldri la de komme nær huden din igjen!

4. Handleliste
Nå som du har ryddet, lag deg en oversikt over hva du trenger av kosmetikkprodukter. Start med det viktigste av basisprodukter. Shampo, balsam, dusjsåpe, bodylotion, ansiktskrem, ansiktsrens, sminkefjerner, make-up. Ikke glem produkter til resten av familien, som til baby, barn og partner.

5. Innkjøp
Søk på nettet etter butikker som tilbyr det du trenger. Det kan være greit å prøve forskjellige merker i starten for å bli kjent med økologiske produkter. Spør om å få tilsendt prøver sammen med bestillingen, spesielt når det gjelder produkter til hudpleien. Frisk opp punkt 2 om kunnskap når du handler. De fleste nettbutikker viser ingrediensene på produktene de selger, hvis ikke krev å vite dette før du handler. Eller har de noe å skjule? «Økologisk» er ikke alltid økologisk, så se etter merkeordningene som du har lært deg. Det kan også være nyttig å lese produktomtaler fra andre som har prøvd produktene. Her i bloggen kan du lese noen under temaene «Produktomtaler», «Produktanbefalinger» og «Produkttips» i høyre kolonne. Vi linker også til en del eksterne produktomtaler i høyre kolonne. 

6. Vær tålmodig
Å endre på produktvanene kan være en stor omveltning for mange. Repeter punkt 1 og motiver deg selv. Ofte krever økologiske produkter en tilvenningsperiode. Huden og håret er vant til å bli påført kjemikalier og kan naturlig nok reagere når du slutter med det. Huden kan få urenheter ved at den renser ut gammel «uvane», håret kan føles annerledes siden shampoen ikke inneholder sterke skummestoffer og balsamen ikke inneholder silikoner som glatter unødig. Men fortvil ikke. Dette er gammel uvane som har blitt normalen for mange. Snart vil du elske din økologiske skjønnhetspleie og aldri ønske deg tilbake!

7. Nyt!
Nå som du er i gang med din økologiske skjønnhetspleie vil du fryde deg over velværet over det å vite at du tar gode valg for deg selv, huden din og helsen din. Du vet også at produktene dine er miljøvennlige, de skader ikke miljøet på lik linje som det du gjorde før. Du vet at du velger produkter som ikke tester på dyr. Alt dette gir en sterkere og dypere velvære og en skjønnhet tvers igjennom hele deg!

Hva er ditt forhold til økologiske skjønnhetsprodukter? Er du fast bruker eller vil du bli det?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “7 step til økologisk skjønnhetspleie

 1. Flott artikkel! Skal se mer på de andre artiklene som er nevt i denne.

  Har begynt å gå over til økologiske produkter, men tar det litt sakte men sikkert. Målet er å bare bruke økologiske produkter etter hvert:)

 2. Det som jeg synes er litt vanskelig er når de forskjellige firmaene lager sine egne ord på diverse stoffer som produktene inneholder. Man kan bli forvirret av mindre…
  Det er litt av en jungel, da er det godt at vi har slike blogger som denne, så vi kan få litt kunnskap 😉

  Tove Edvardsen Melhus

 3. Dagens Plukker: Så gøy! Mange takk! 🙂

  Tove: Takk for hyggelig melding! Ja, det kan være utfordrene å få oversikt når det kommer til økologisk kosmetikk. Vi er glade for å kunne være til hjelp! 🙂

 4. Jeg jobber med saken, men sålangt er det lommeboken som stanser meg. Som student har man ikke så god råd og jeg har erfart at økologisk kan koste litt penger. Det er heller ikke så lett å finne oversikten over jungelen av produkter- ikke så lett å vite om produktene er bra eller passer deg heller. Men med planlegging og masse letting så begynner jeg etterhvert å finne produkter som jeg liker;)

  Takk for fint innlegg forresten!

 5. Hei Marianne! Takk for meldingen! Å gå over til økologisk er som å starte litt på nytt, ja! Man skal teste en del produkter før man finner sine favoritter! Ønsker deg lykke til og håper du kan finne inspirasjon og tips her i bloggen!
  Ingunn 🙂

 6. Fin artikkel! Jobber med å gå mer over til et økologisk kosthold og nå står hudpleie regimet for tur. Dette var god hjelp!

 7. Takk for masse gode tips! Har blitt mer og mer økologisk i løpet av de siste 3 årene. I begynnelsen brukte jeg bare mandelolje over hele kroppen, men i den senere tid har det kommet så mange skjønne produkter uten alskens tilsetninger til å smøre huden med. Greit å vaske håret i natron og skylle med edikkvann, men i lengden……..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.