Baby og Barn, Babypleie, Forhandlere, Helse, Hudpleie, Kroppspleie, Livsstil, Nybakt mor, Økologisk, tomtomBABY & tomtomMAMA, Velvære

Babymassasje – hva og hvorfor?

Vi tok en prat med sertifisert babymassasje-instruktør Bjørg Irene Halvorsen ved Life-Intouch for å forstå viktigheten av berøring av barnet.

Bjørg Irene er fire-barns mor og er brennende opptatt av berøringens helende evner, for både liten og stor. -Jeg er utdannet ergoterapeut, rosenterapeut, bowenterapeut og sertifisert babymassasje-instruktør. Babymassasje er et kroppslig språk som formidler kjærlighet til babyen gjennom taktil stimuleringskanal som babyen kjenner fra livets begynnelse. Babymassasje er respektfulle strykninger/berøring som gis av spedbarnets nære omsorgspersoner.

Foreldre blir trygge i sine hender i å gjøre massasje/berøring, som kan benyttes naturlig også i kontakt med større barn og unge. Babymassasje-teknikkene kan benyttes fra 0-100 år, slik at det blir en livsvarig investering. Svenske spes.pedagog Ylva Ellneby sier med sin boktittel: ”Berör mig, änners dör jag.” Den taktile sansen er den første sansen som utvikles i fostertiden, og berøring er livsviktig for mennesket helt fra vugge til grav. (Ole Fyrand).
Det benyttes kaldpresset, vegetabilsk og uparfymert olje under babymassasjen. Jeg har valgt å bruke tomtomBABY sin økologiske babyolje i mine kurs da denne er av svært høy kvalitet. Kaldpresset og vegetabilsk olje tilfører huden næring, uparfyrmert olje gjør at babyen skal kunne lukte sine omsorgspersoner.

Hvorfor utføre babymassasje?

– hjelpe barnet til å slappe av og frigjøre spenninger
– styrke kjærlighetsfulle tilknytning mellom barn og nær omsorgsperson

– tillate å ”se” barnet gjennom kjærlighetsfull berøring/strykninger, og således kunne formidle at det er bra nok i seg selv….
– fremme et godt søvnmønster
– stabilisere og styrke barnets sirkulasjon og fordøyelse
– lindre luft-og kollikksmerter
– stimulere hud, berøringssans – leddsans og motorikk hos barnet
– gi barnet trygghet og skape et ”jeg”- her begynner jeg og her slutter jeg.
– være en nytelsesstund for både liten og stor…

Bjørg Irene Halvorsen holder fortløpende babymassajekurs, både individuelt og i gruppe, i Sarpsborg og Halden. Bli gjerne med i hennes Facebook-gruppe for å holde deg orientert. Og kontakt henne gjerne på e-post irhalvo@gmail.com.

Gir du dine barn babymassasje? Har du gått på kurs?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Babymassasje – hva og hvorfor?

  1. Har ikke noen barn å gi massasje til, men har veldig lyst til å gjøre det når jeg får barn:) Ser veldig koselig ut, og det har jo mange andre gode effekter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.