Allergi, Baby og Barn, Babypleie, Farlig kjemi, Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Økologisk, Produktanbefalinger, Solbeskyttelse, Sommer

Økologisk solbeskyttelse

VG Nett skrev nylig at Kreftforeningen og Statens strålevern advarer mot den sterke vårsola. De oppfordrer til å bruke solkrem.

Men hva skal vi øko-bevisste smøre oss med?

Vi kan kategorisere solkremer inn i to grupper, det er de med kjemisk filter og de med fysisk filter. Solkrem med kjemisk solfiltre inneholder stoffer som trekker ned i huden og stopper UV-strålene ved en kjemisk prosess. Solkrem med fysisk filter legger seg som små pigmentkorn utenpå huden og reflekterer bort solstrålene.

Økologiske solkremer inneholder fysisk solfilter, dette er det beste alternativet når man vil unngå kjemiske tilsetningsstoffer. Dersom du har soleksem, sensitiv hud eller er allergisk, er økologisk solkrem å anbefale. Gravide, ammende og barn bør absolutt sverge til økologisk, da unngår man stoffer som trenger ned i huden og påvirker hormonbalansen.

Kreftforeningen sine nettsider kan du lese mer om myter og fakta når det gjelder bruk av solkrem. Og her finner du økologisk solkrem!

Samtidig minner vi om solvettreglene:

 • Ta pauser fra solen – unngå å bli solbrent. Særlig gjelder dette mellom klokken 12 og 15.
 • Bruk klær, solhatt og solbriller. Lys hud, trenger ekstra beskyttelse.
 • Bruk solkrem med minimum faktor 15. I solrike land er det behov for ekstra beskyttelse. Smør jevnt og rikelig – en håndfull krem til en kropp.
 • Unngå solarium – det øker risikoen for føflekkreft
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Økologisk solbeskyttelse

 1. Hei! Så fint at dere bruker Solvettreglene i bloggen. Ser at dere skriver at Kreftforeningen anbefaler fysisk filter, men dette er nok en liten misforståelse. Saken du lenker til viser en del myter, som vi prøver å gi svar på i saken. Har du forresten sett denne lille solvettfilmen? 🙂 http://webtv.kreftforeningen.no/

  Ha en god og solrik sommer – uten å bli solbrent! Mona Stensrud, Kreftforeningen

 2. Hei Mona!
  Takk for meldingen din og at du oppklarte den lille misforståelsen, det er nå rettet opp! 🙂
  Solvettfilmen var morsom!
  Riktig god sommer til deg også!
  Ingunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.